Ga naar de inhoud
Sneeuwvlogs

Ondanks zijn vrije dag wilde Mitchel toch bij het strooien zijn: 'Kon het niet laten'

Mitchel Viljeer met zijn collega's bij het sneeuwschuiven Beeld © Eigen foto

Vanochtend was een groot deel van Nederland bedekt onder een verse laag sneeuw. En dat komt niet vaak voor. Daarom baalde de Rotterdamse Mitchel Viljeer – die je kunt kennen van eerdere strooivideo's – ervan dat hij geen piketdienst had en dus niet de wegen mocht bevrijden van de sneeuw. Hij kon het niet laten en zette zijn wekker om 3.30 uur om toch even bij zijn collega's te kijken. "Ik kreeg kippenvel van blijdschap."

Mitchel is uitvoerend coördinator gladheidsbestrijding en teamleider afvalinzameling bij stadsbeheer van de gemeente Rotterdam. Toen hij hoorde dat het deze week ging sneeuwen, kon hij zijn oren niet geloven.

"Ik dacht eerst dat het een 1-aprilgrap was. Toen ik erachter kwam dat het echt zou gaan gebeuren, probeerde ik nog snel een dienstje te wisselen met een collega. Ik had eigenlijk geen piketdienst deze week. Maar ruilen lukte niet meer", zegt hij tegen EditieNL. 

De sneeuwbui aan hem voorbij laten gaan, was geen optie voor Mitchel. "Sneeuwt het eindelijk dit jaar, heb ik geen dienst." Dus zette hij zijn wekker alsnog. Toen hij 's ochtends het rolgordijn opendeed, sprong hij bijna een gat in de lucht. "Alles was wit. Ik kreeg er helemaal kippenvel van. Ik deed mijn pak aan en liep met een boterhammetje onder mijn arm de deur uit."

Tovenaars van de straten

Waarom hij er zo blij van wordt? "Ik vind het ontzettend leuk om de sneeuw te trotseren en die sneeuwvlokken als eerst op de schuiver te hebben. Lekker het Rotterdamse asfalt boenen en weer pikzwart maken." Ondanks dat hij deze ochtend aan de zijlijn stond, gaven zijn collega's hem datzelfde trotse gevoel. 

Misschien ken je Mitchel al wel van zijn vrolijke sneeuwvlog van vorig jaar. Daarin deelde hij dat de eerste strooiwagens weer de weg op waren gegaan. Daarna volgde veel media-aandacht. Ook nu kon een video van de Rotterdammer niet ontbreken. "Ik ben gewoon zo trots. Natuurlijk ook op mijn collega's. Zij zijn de tovenaars van de straten."