Kikker in je bil

Van tweedehands seksspeeltjes tot ANWB-trouwpak: trap niet in deze 1-aprilgrappen

31 maart 2022 15:49 Aangepast: 01 april 2022 09:13
ANWB verkoopt vanaf 1 april zogenaamd deze trouwkostuums Beeld © ANWB

Ben je de afgelopen dagen berichten of advertenties tegengekomen die je bijna niet kon geloven? Misschien is het dan beter om dat ook niet te doen. Morgen is het 1 april, en dat is voor veel bedrijven en instellingen een reden om de mensen weer eens goed in het ootje te nemen. Wij ontmaskerden alvast een paar grappen voor je.

Om te beginnen een grap uit de erotische hoek. Seksshop Willie.nl wil iets doen aan de verkwisting van seksspeeltjes. Die belanden soms na kortdurig gebruik in de prullenbak, bijvoorbeeld omdat 'de betreffende dildo niet aan jouw maatstaven voldoet of je vibrator niet genoeg standjes kent'.

Tweedehands seksspeeltjes

Maar geen zorgen, want het bedrijf beweert dé oplossing tegen seksspeeltjesverspilling gevonden te hebben en lanceert een tweede platform: Wilnie.nl. Hier kun je je gebruikte speeltje te koop aanbieden of zelf een tweedehands exemplaar aanschaffen. Per verkocht item ontvangt de verkoper ook nog eens een kortingscode voor een volgende aankoop. Waar wacht je nog op?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1-aprilgrap wordt werkelijkheid: hondenboxspring nu te koop

Duinrell komt met een handige tool voor bezoekers die geen zin hebben om zich na het zwemmen af te drogen. Een nieuw apparaat zorgt ervoor dat badgasten drooggeblazen worden. De zogenoemde gebøkkenløcht-bløzer maakt gebruik van buitenlucht die in een oven wordt opgewarmd. Vervolgens wordt deze 'gebakken lucht' – de woordkeuze zegt het al – gebruikt om je lichaam te drogen.

Er komt nog een grap uit de pretparkhoek, namelijk van Madurodam. Die beweert alle 65.000 minifiguren in het park te laten 'leven'. Zo kunnen ze straks spreken, lopen en zitten. Daarvoor maken ze gebruik van 'ingebouwde speakers met de nieuwste technologie'. Ze zijn alleen nog wel op zoek naar mensen die hun stem willen verlenen aan een van de poppetjes. Daar kun je je via een aanmeldformulier opgeven, waarbij je ook moet invullen hoe hoog of laag je stem is – je kunt zelfs een geluidsbestand meesturen.

ANWB-stellen

ANWB komt met een grap waarvan sommigen misschien zullen hopen dat het geen grap is. Zij verkopen vanaf 1 april een matchend kostuum voor bruidsparen. Dat ziet er precies zo uit als je verwacht: knalgeel en bedrukt met een gigantisch logo – op de jurk staat AN, op het bruidspak WB. Hoe romantisch!

Rollerbaan met poedersneeuw

Zin om te wintersporten in eigen land? Het zou binnenkort kunnen in de nieuwe indoor rollerbaan van Ski-Inn in Amsterdam. Het is een bijzonder exemplaar: er ligt levensechte poedersneeuw die je tijdens het skiën om de oren vliegt. "Dankzij onze intensieve samenwerking met de Universiteit Zürich kun je poedersneeuwskiën door extreem precieze kristal cloning, aangedreven door A.I. algoritmes met nanotechnologie. Niet van echte poedersneeuw te onderscheiden", schrijft het bedrijf op Instagram.

Via de website kun je je aanmelden – al is het op dit moment zo druk dat je je alleen op de wachtlijst kunt laten plaatsen. Ja ja...

Aan de telefoon geeft eigenaar Jeroen van Moort toe dat het inderdaad om een 1-aprilgrap gaat. "Er zijn zelfs leraren ingetrapt. De schoonmaker kwam ook naar me toe en vroeg zich af hoe dat straks werkt met schoonmaken", vertelt hij aan EditieNL. Hij hoopt stiekem dat het concept er in de toekomst komt. "Dat zou gaaf zijn. Maar op een rollende baan lijkt het me onmogelijk. Als je een sneeuwmachine neerzet en je gaat er tegenin skiën, is dat helemaal geen pretje." 

Afvalmunt

In de gemeente Zuidland is enige ophef ontstaan na een grap van de website Gouwe IJssel Nieuws. Die bracht onlangs het nieuws dat er een afvalmunt ingevoerd zou worden. Die zou de huidige afvalpas – waarmee bewoners toegang hebben tot de ondergrondse containers – vervangen. Nadat de gemeente meerdere verontruste burgers aan de telefoon kreeg, heeft het nieuwsplatform besloten om de grap voortijdig te onthullen.

Grappende schoolbesturen

Ook scholen kunnen er wat van. Zo is er een die de 'VerzuimVeter' lanceert: een schoenveter met een ingebouwde chip die het registreert als een leerling over de drempel van de school stapt. Op deze manier zouden de relatief hoge verzuimcijfers op de school aangepakt worden. Leuk detail: kinderen kunnen zelf de kleur van hun VerzuimVeter kiezen, dus hoeven niet bang te zijn dat deze vloekt bij hun schoeisel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek naar 1-aprilgrap Volkswagen: mogelijk koersmanipulatie

Een andere school verbiedt het om in de klas elektrische apparaten zoals mobiele telefoons op te laden. Dit heeft het bestuur besloten 'wegens de hoge energietarieven'. Het nieuwe beleid geldt zowel voor leerlingen als leraren. Ingangsdatum? 1 april natuurlijk.

Deze onderbroek van HEMA kun je twee keer dragen. "Handig voor vandaag én morgen", zegt de winkel in een tweet. Handig voor morgen ja, dan is het 1 April. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore