WILDLANDS Emmen

Beverburcht eindelijk open: liefde bloeit op met nieuw bevermannetje

30 maart 2022 17:29
De beverburcht Beeld © istock/WILDLANDS

Het had een mooi liefdesverhaal moeten worden: in dierentuin WILDLANDS in Emmen werd een compleet nieuwe burcht aangelegd voor een nieuw beverkoppeltje. De twee konden het echter totaal niet met elkaar vinden. Door de liefdesperikelen moest de opening van het verblijf worden uitgesteld, maar er is inmiddels een geslaagde bevermatch gevonden.

Het oorspronkelijke beverkoppeltje werd voor kerst samen in hun nieuwe verblijf gezet om daar aan elkaar te wennen. Dat lukte niet: de twee bleven agressief gedrag naar elkaar vertonen. De opening van de burcht voor het publiek werd dus uitgesteld en de zoektocht naar een goede match begon.

Snuffelen

De dierentuin vond al snel een nieuw bevermannetje. Achter de schermen is sinds begin maart gewerkt aan de kennismaking van het koppel. Eerst nog apart. "Na 14 dagen elkaars geur ruiken en aanwezigheid horen, mochten de dieren onder toeziend oog van de dierverzorgers elkaar opzoeken." Dat was nog even spannend, maar uiteindelijk begonnen de twee aan elkaar te snuffelen. "Inmiddels zijn de twee niet meer bij elkaar weg te slaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opening beverburcht uitgesteld: bevers hebben ruzie

Het verblijf - met bomen langs de oever, een takkenbult en een waterrad - is daarom sinds deze week geopend voor alle bezoekers. Die kunnen de burcht ook van binnenuit zien.

Jonge bevers

Het dierenpark hoopt dat het koppel zich in het verblijf gaat vermaken en er een familie gaat stichten. "We hopen dat er in de toekomst jonge bevers komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore