Troy Coaster Challenge

Toverland zoekt waaghalzen die 24 uur in achtbaan willen voor goed doel

29 maart 2022 12:16 Aangepast: 29 maart 2022 13:03
De Coaster Challenge in 2016 Beeld © Attractiepark Toverland

Gek op achtbanen en heb je een sterke maag? Dan is Attractiepark Toverland op zoek naar jou. Waaghalzen kunnen zich opgeven om 24 uur in houten achtbaan Troy te zitten en daarmee geld in te zamelen voor het goede doel. Een uitdaging die niet voor iedereen is weggelegd.

Troy is 1077 meter lang, 35 meter hoog en haalt een snelheid van 90 kilometer per uur. Het is daarmee de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Voor sommige mensen is één ritje misschien wel genoeg, maar in het weekend van 2 en 3 juli zullen twaalf achtbaanfans de uitdaging aangaan het 24 uur vol te houden in deze achtbaan.

Testdag

"We hebben dit al twee keer eerder gedaan", vertelt woordvoerder Tessa Maessen. "Troy bestaat in juli 15 jaar en dat willen we op deze manier vieren. We weten dat mensen hier echt graag aan meedoen." Tijdens de laatste Coaster Challenge in 2016 waren er zo'n 800 meldingen. "Uit alle windrichtingen. Er zitten echte fans tussen, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om in de achtbaan te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liefde in de lucht: Roy vraagt vriendin ten huwelijk boven op achtbaan in Toverland

Wie de uitdaging aandurft, kan zich tot en met 10 april aanmelden. Op 13 mei volgt er dan eerst een testavond: 48 durfallen gaan dan twee uur lang in de achtbaan. "Mensen zullen dan al afvallen omdat ze erachter komen dat het fysiek niet haalbaar voor ze is", aldus Maessen.

EHBO

Er wordt uiteindelijk een selectie gemaakt van twaalf mensen die 24 uur in de achtbaan mogen plaatsnemen. "Tijdens de challenge gaan we heel goed voor de deelnemers zorgen", vertelt de woordvoerder. "Elk uur hebben ze vijf minuten pauze, dan kunnen ze naar het toilet en even wat drinken. Elke zes uur is er een pauze van een half uur, waarin we ook een maaltijd aanbieden. Lichte maaltijden, want het moet niet te zwaar op de maag liggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roel gaat zeven uur in de achtbaan voor het goede doel: 'Het wordt zwaar'

Ook is er in het achtbaanstation continu iemand van de EHBO aanwezig om de deelnemers in de gaten te houden. Zelf mogen ze ook nog een begeleider meenemen. "Het is zeker afzien. Vorige keer zijn we met 13 begonnen en hebben er tien de eindstreep gehaald. Gedurende de avond zijn er mensen afgevallen omdat het fysiek niet meer ging. Mentaal willen ze allemaal heel erg graag."

Stichting Durf Te Vragen

Tijdens de uitdaging wordt er geld ingezameld door de zitjes naast de kandidaten te veilen. Bezoekers die 24 uur te veel vinden, kunnen dan 25 minuten meerijden met de challenge. Het geld gaat naar Stichting Durf Te Vragen, het goede doel van YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman. De stichting helpt jongeren psychische problemen te herkennen en te erkennen.

"We doen het voor de fans, maar het is ook een mooie kans om het aan een goed doel te koppelen. Wij vinden dit thema belangrijk", zegt Maessen. "Wat wij het liefste doen is mensen een onbezorgd dagje uit bieden. Er zijn steeds meer jongeren met psychische problemen, als we zo kunnen helpen dat jongeren weer onbezorgd door het leven kunnen gaan, dan past dat perfect bij ons."

325 rondjes

In 2016, tijdens de laatste Troy Coaster Challenge, reden de deelnemers 325 rondjes in de achtbaan en haalden daarmee 11.035 euro op. "We hopen dat te overtreffen." Aanmelden kan via de site van Toverland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore