Ga naar de inhoud
Storm Eunice

Dit is Eunice Storm (18): 'Onstuimig, dat past wel bij mijn karakter'

Eunice Storm Beeld © Eigen foto

Het gaat al de hele dag al over niks anders dan storm Eunice. Een bijzondere gewaarwording voor naamgenoot Eunice Storm (18) uit Zierikzee, die ineens in het middelpunt van de belangstelling staat. "Mijn achternaam is leuk, maar ik hou zelf niet zo van storm."

Ja, ze heet écht Eunice Storm. Ze moet er zelf ook om lachen als we haar vanmiddag bellen. "Grappig is het hè!" Een tijdje geleden kwam ze er al achter dat Eunice op de namenlijst voor stormen stond. "Dit wordt wat, dacht ik toen al. Pas was Corrie er en nu ben ik al aan de beurt. Het ging heel snel", vertelt ze aan EditieNL.

'Tikkie voor de schade'

"Toen ik vanochtend op school kwam zeiden ze meteen: had je niet beter thuis kunnen blijven? Ik heb gereageerd dat ik ze misschien wel de goede richting in duw", zegt Eunice. "Iemand anders zei dat ik een Tikkie moet krijgen omdat ik zoveel schade veroorzaak."

KNMI:
Lees ook:
KNMI: code rood in noorden en westen van het land vanwege storm Eunice

Ook bij haar thuis worden er heel wat grappen over gemaakt. "We zitten haar maar te plagen", vertelt vader Wim Storm. "Ik zeg tegen vrienden: ik zal kijken of ik haar in huis kan houden, dan waait het minder hard."

Onstuimig karakter

Dat de storm die haar naam draagt ook nog eens zo zwaar is, had Eunice niet verwacht. "Ja, ik ben wel heftig vandaag", lacht ze. Dat past ook wel bij haar. "Ze zeggen thuis dat ik druk en aanwezig kan zijn. Ik ben ook best wel klein dus niemand verwacht dat van mij. Onstuimig, dat past wel bij mijn karakter."

'Euniese'

Haar naam is best uniek, dus vindt Eunice het bijzonder dat die opeens overal op het nieuws is. "En dan ook nog mijn achternaam Storm. Ik vind het zo grappig." Al spreek je haar naam wel heel anders uit dan wat je op het nieuws hoort. "Ze spreken het uit als 'Younis', maar ik heet 'Euniese'." Haar vader vult aan: "We moesten best lachen om die uitspraak. Wij wonen in Nederland, dus we zeggen het op zijn Nederlands."

Derde
Lees ook:
Derde dode door storm Eunice, weer in Amsterdam

Eunice woont in Zeeland, waar de storm flink zal huishouden vandaag. Het is een van de provincies waar code rood is afgegeven. "Het waait wel, maar we zijn heel wat gewend qua wind. Ik moest uit school met de bus over de Zeelandbrug en dat was wel even spannend."

Of Eunice Storm zelf de storm nog gaat trotseren? "Ik blijf lekker warm en veilig binnen. Mijn achternaam is leuk, maar ik hou zelf niet zo van storm."