Ga naar de inhoud
Van onze partner Eneco

Als een wervelwind het Eneco NK Tegenwindfietsen afleggen

Deelnemer eerdere editie Eneco NK Tegenwindfietsen

Van onze partner Eneco | Storm 'Corrie' is nog niet uitgeraasd of de volgende depressie is er alweer. Vandaag onstuimig weer met windkracht 7 op het menu. Perfect dagje om binnen te blijven? Niet voor het Eneco NK Tegenwindfietsen. Honderden (on)getrainde windfanaten springen vandaag op de fiets om de krachten van de natuur te trotseren. Het wordt afzien geblazen.

Terwijl het gros van Nederland nog heerlijk warm onder de dekens ligt, maken honderden (on)getrainde fietsfans zich klaar voor een pittige uitdaging: de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering met heel veel tegenwind (zonder versnellingen, met terugtraprem) overfietsen. Startnummer 1 is niemand minder dan Lisa Scheenaard, olympisch kampioen roeien en allround sportieveling. 

Mats-elementen

Omdat we sinds februari 2022 al genoeg tegenwind door corona hebben ervaren, heeft de organisatie besloten om de wielerstrijd door Mats-elementen iets te verlichten. Vooral 'het goed gevoel stuk', 'de tegenwind-mee bocht' en 'de 1,5 meter smokkel finish' krijgen gretig aftrek. Elk element zorgt ervoor dat de dappere strijders voor een paar seconden letterlijk de wind mee hebben. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore