WILDLANDS Emmen

Opening beverburcht uitgesteld: bevers hebben ruzie

02 februari 2022 10:35 Aangepast: 02 februari 2022 10:37
De beverburcht Beeld © istock/WILDLANDS

Een compleet nieuwe burcht werd er aangelegd voor het beverkoppeltje van WILDLANDS in Emmen. Maar helaas: het botert niet tussen die twee. Het mannetje en vrouwtje kunnen elkaar niet luchten dus de burcht wordt voorlopig niet bewoond.

"Het is net als bij mensen", laat een woordvoerder aan EditieNL weten. "Met de een heb je wel een klik en met de ander niet." De twee bevers die in de dierentuin voor nageslacht zouden moeten zorgen kunnen niet aan elkaar wennen. Dus gaan de verzorgers op zoek naar een ander mannetje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steeds meer bevers in Nederland: in bijna alle provincies gevestigd

"De bevers zijn voor kerst geïntroduceerd in hun nieuwe verblijf. Ze zijn eerst apart van elkaar gezet zodat ze aan elkaars geur konden wennen." Maar dat laatste gebeurde niet. "De verzorgers zagen dat ze agressief gedrag naar elkaar bleven vertonen. Toen hebben we besloten om ze niet bij elkaar te zetten."

Verblijf onbewoond

Het park gaat nu op zoek naar een andere bever voor in het verblijf. "Dat wordt of een nieuw mannetje of een nieuw koppeltje. We weten niet wanneer we een match hebben en tot die tijd blijft de burcht onbewoond."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore