Beekbergen

Babyboom bij brandweerkorps: 'Zes baby's in zes maanden'

26 januari 2022 14:27
De zes brandweerlieden met hun baby's Beeld © Brandweer Beekbergen

Bij de brandweer in Beekbergen staat de volgende generatie al klaar. In ruim een halfjaar tijd werden er zes baby's geboren. Een heuse babyboom. "Volgens mij is er op dit moment geen baby meer onderweg", lacht brandweervrijwilliger Bart Schepers.

Drie jongens en drie meisjes zagen in de afgelopen zes maanden het levenslicht: Sam, Maan, Sterre, Daan, Viggo en Lauren. Precies het aantal waar een ploeg uit bestaat. "We hebben achttien jaar de tijd om een nieuwe ploeg op te leiden", grapt Schepers, zelf niet een van de brandweervrijwilligers die het afgelopen halfjaar een kind kreeg. "Tot die tijd hebben we mensen nodig!"

Jong korps

Dat er in zo'n korte tijd zoveel baby's zijn geboren binnen een korps van achttien vrijwilligers, is volgens Schepers waarschijnlijk niet aan corona te wijten. "Het is de levensfase. We hebben een zeer jong korps", vertelt hij. "De gemiddelde leeftijd is tussen de 30 en 35 jaar. Dan heb je een generatie die baby's krijgt."

Binnen het korps leidden alle zwangerschappen tot grappige situaties. "Je had de eerste die het vertelde, en een week later kwam de volgende. En een maand later weer", zegt Schepers. "Op maandagavond hebben we oefenavond en dan praten we ook even bij hoe het bij iedereen gaat. Als iemand dan wat te vertellen had, dachten we al: er is weer een baby onderweg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Babyboom in Harlingen: 'Er zijn nog acht vrouwen rond Kerstmis uitgerekend'

Nu de zes kinderen geboren zijn, heeft dat niet zoveel invloed op het onregelmatige werk van het team. "We zijn een vrijwilligerskorps. We hebben in de avonden en in de weekenden dienst, en we hebben drie ploegen van zes man. Je moet er rekening mee houden of je moet ruilen, maar omdat iedereen het leuk vindt wordt het wel geregeld. We hebben nog niet gehad dat we door een baby niet konden uitrukken."

Leden werven

Dat er zoveel reacties op de foto op social media zouden komen, had het korps niet verwacht. "Het leek ons leuk en een grappige manier om leden te werven, want we schrijven erbij dat we tot de baby's volwassen zijn nog nieuwe mensen nodig hebben", vertelt Schepers. "Er worden heel veel grapjes onder de post gemaakt, maar mensen reageren positief."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore