Ga naar de inhoud
Sirocco

Efteling opent vervanger van attractie Monsieur Cannibale

Bezoekers zitten in de attractie in handelsschuitjes Beeld © Efteling

De Efteling heeft vandaag de nieuwe attractie Sirocco geopend, de vervanger van Monsieur Cannibale. Die attractie draaide afgelopen september de laatste rondjes.

Monsieur Cannibale, waarin bezoekers in kookpotjes ronddraaiden om een grote, bijna naakte man van kleur met een pollepel door zijn neus, lag al jaren onder vuur. Mensen beschouwden de attractie als racistisch. Het is een van de redenen waarom de attractie gesloten werd. "Iedereen moet zich welkom voelen", zei de Efteling daarover.

Het
Lees ook:
Het is zover: Monsieur Cannibale is nu echt weg uit de Efteling

Op dezelfde plaats staat nu Sirocco, een soortgelijke attractie, maar dan met een ander thema: Sindbad de Zeeman. Bezoekers draaien rondjes in handelsschuitjes. "Sindbad beleeft veel tijdens zijn zeereizen; hij komt terecht in een storm, lijdt schipbreuk en spoelt aan op een onbewoond eiland", zegt ontwerper Sander de Bruijn daarover.

Het gebied waar de attractie staat is omgedoopt de Wereld van Sindbad. Naast Sirocco is ook een nieuwe waterspeelplaats gebouwd, maar die is door het winterse weer nog niet open.

Dicht door lockdown

Sirocco zou eigenlijk eerder dit jaar opengaan, maar toen was het attractiepark nog dicht vanwege de coronamaatregelen. De opening van de attractie valt daarom samen met de eerste dag waarop het park weer gasten mag ontvangen.