We don't talk about Bruno

Zeg maar let it go tegen Let it go: Encanto-hit verslaat Frozen

21 januari 2022 11:09 Aangepast: 21 januari 2022 14:52
We don't talk about Bruno is een grote hit Beeld © Still uit video

Let it go, let it go! Grote kans dat je direct het nummer van Frozen in je hoofd hebt na het lezen van deze zin. Al jarenlang is het lied razend populair. Maar het nummer 'We don't talk about Bruno' van de Disneyfilm Encanto is bezig met een flinke inhaalslag. Is het definitief tijd om Let it go te laten gaan?

Afgelopen week is het nummer We don't talk about Bruno 29 miljoen keer gestreamd. Daarmee heeft het Frozen verslagen. "In Engeland en Amerika staat het al hoog in de hitlijsten", vertelt Michiel Veenstra, radiodj en maker van een Disneypodcast, aan EditieNL. Zo prijkt het lied op dit moment op nummer 4 in de Billboard top 100. 

Imperfectie

De film past helemaal in het huidige tijdsbeeld. Typische Disneyprinsessen zijn ver te zoeken. De boodschap is juist: het is oké om niet perfect te zijn. "Dat is herkenbaar, fris en verrassend. Heel erg van nu. Dat geldt ook voor de muziek in de film. Het heeft een eigentijdse twist."

De film gaat over Colombia en heeft veel Latijns-Amerikaanse invloeden – zo ook de muziek. "Dat speelt mee in het succes", zegt Veenstra. "Latin-muziek maakt een stevige opmars, zeker in Amerika. Dit liedje combineert twee dingen: Disney en latin. Dan heb je kennelijk magie in handen."

Catchy

Waar het succes 'm in zit? "Het is natuurlijk moeilijk om de exacte reden aan te wijzen, maar dit nummer weet precies de juiste snaar te raken. Het is enorm catchy en spreekt een heel breed publiek aan. Een immense uitschieter."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwste Disney-film Encanto focust zich op Latijnse cultuur

Ook is het een 'enorme oorwurm', zoals Veenstra het omschrijft. "Ik heb de film in de bioscoop gekeken met mijn 13-jarige dochter en het 'Bruno-no-no' bleef meteen al hangen. Dat repetitieve werkt goed. Ik vind het een heel leuk en grappig nummer. Daarnaast is Encanto ook gewoon een fantastisch mooie film."

Nederlandse radio

Wat de radiodj betreft is het een kwestie van tijd voordat het nummer ook hier in alle huiskamers klinkt. "Of dit Let it go echt gaat verslaan? Ik denk en hoop het wel. Ik hoor allemaal onwijs positieve reacties. Het enige wat nog ontbreekt is dat het nummer gedraaid wordt op de radio. Qmusic, 538 en Sky, waar wachten jullie op?"

"Wat ik ook wel voor me zie, is Lowlands 2022", fantaseert Veenstra. "Ik weet zeker dat als een dj dit nummer draait, het publiek compleet losgaat. Let maar op." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore