Ga naar de inhoud
'Lekkage was redding'

Achttien katten leefden twee maanden in huis met overleden baasje

Drie van de uit huis gehaalde katten Beeld © Dierenambulance Den Haag

Achttien katten in Den Haag hebben vermoedelijk zo'n twee maanden in huis doorgebracht met hun overleden baasje. De dierenambulance in de stad stuitte woensdagavond op de schrijnende situatie. "De omstandigheden waarin onze ambulancechauffeurs de katten aantroffen waren triest en bijna onrealistisch", laat de organisatie op haar website weten.

De katten leefden in een woning van zo'n tachtig vierkante meter. De ramen waren gesloten, er was onvoldoende eten en geen mogelijkheid om naar buiten te gaan. "En dat waarschijnlijk twee maanden lang." De politie deed de ontdekking, waarna de dierenambulance werd ingelicht. 

Naar aanleiding daarvan gingen twee ambulancechauffeurs naar het huis toe. Die avond vingen ze achttien katten. "Een derde chauffeur sprong bij, omdat er anders niet genoeg mandjes waren", laat de dierenambulance weten. De dieren werden angstig en ondervoed aangetroffen.

Gered door lekkage 

Dat alle achttien katten überhaupt nog leefden is te danken aan een lekkage in de badkamer. "Dat is hun redding geweest. De gang stond ook blank", schrijft de Haagse dierenambulance. 

35
Lees ook:
35 verwaarloosde cavia's in beslag genomen: 'Bijna allemaal zwanger'

Verspreid over twee ambulances werden de dieren naar het hospitaal van de organisatie gebracht. Inmiddels zijn elf katten zonder grote verwondingen of andere klachten overgebracht naar Dierenasiel Het Julianalaantje in Rijswijk. "Zeven katten die er slechter aan toe zijn, extreem ondervoed of angstig, blijven in ons hospitaal voor behandeling." Zij krijgen verschillende keren per dag kleine beetjes voeding. 

Nieuw huisje

Inmiddels blijkt dat de dieren sociaal zijn en voorzichtig genieten van de aandacht die ze krijgen, zowel in het asiel als in het hospitaal. De dierenambulance: "Voor ieder van de katten zoeken we een nieuw huisje, zodra ze voldoende zijn hersteld."

Het
Lees ook:
Het gaat 'beter' met de 24 hulpeloos achtergelaten chihuahua's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore