Blikje tonijn en kindersurprise-ei

Inbreker betrapt terwijl hij ontbijt in restaurant: 'Blijkbaar behoefte aan horeca'

17 januari 2022 14:08
De inbreker had het glas van de deur ingetrapt Beeld © Thuis Eten & Wonen

Een man in Dronten brak zondagochtend in bij een restaurant met een wel heel opmerkelijke reden. Hij was niet uit op de kassa-inhoud, maar op de voedselvoorraad. De politie trof hem aan terwijl hij op zijn gemakje zat te ontbijten. "We kunnen dit er eigenlijk niet bij hebben."

Liesbeth en Harmjan lagen zondagochtend nog op één oor – "het is onze enige uitslaapdag" – toen ze werden gebeld. Het was een medewerker van de kapsalon naast hun restaurant Thuis Eten & Wonen. "Zij zagen dat het raam van onze deur was ingetrapt. En er liep iemand door onze zaak", vertelt Liesbeth aan EditieNL. "Mijn man sprong op, trok zijn broek aan en is als een gek naar het restaurant gescheurd."

Relaxed

Vijf minuten later was ook de politie er. "De agenten zijn naar binnen gegaan en troffen een behoorlijk beschonken man aan met een blikje tonijn, een fles wijn, bier en een kindersurprise-ei. Hij zat daar heel relaxed aan een tafel, zonder enig gevoel van haast. Ik denk omdat hij zo lam was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inbreker maakt het politie makkelijk dankzij voetsporen in sneeuw

Een echt ei bakken was hem niet gelukt. "Hij had het wel geprobeerd, maar in horecakeukens moet je eerst de beveiliging eraf krijgen voordat het gas aangaat", legt Liesbeth uit. "Daar was hij gelukkig niet in geslaagd."  

Schade

Los van het ingetrapte raam heeft de inbreker weinig schade veroorzaakt. "Het was hem duidelijk niet te doen om het stelen van iets waardevols. Wij zijn natuurlijk net zoals andere horecagelegenheden gesloten vanwege de maatregelen, maar blijkbaar was bij deze man de nood erg hoog."

Liesbeth vertelt het verhaal lachend. "Tja, eerlijk gezegd valt dit wel mee vergeleken met wat we de afgelopen twee jaar allemaal hebben meegemaakt. Dan weer dicht, dan weer open, dan weer takeaway, dan weer personeel zoeken. We zijn een beetje murw geslagen. Misschien dat ik daarom wat laconiek ben. Maar eigenlijk kunnen we het er echt niet bij hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brancheorganisatie rekent op meer protestacties horeca

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore