Productiefout

Terugroepactie Koopmans: geen gist in oliebollenmix

29 december 2021 11:19 Aangepast: 29 december 2021 11:57
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Ga je de komende dagen zelf oliebollen bakken? Als je van plan was dat te doen met een oliebollenmix van Koopmans, kun je beter eerst even de productiecode checken. De producent heeft bij een deel van de mixen geen gist toegevoegd en daardoor kun je er onmogelijk een echte oliebol mee bakken.

Koopmans heeft in een persbericht gedeeld dat de mixen voor oliebollen origineel niet allemaal goed zijn door het gebrek aan gist. "Dit is niet schadelijk", benadrukt het bedrijf. Maar oliebollen bakken zal er niet mee lukken: "Het beslag zal niet rijzen en wij adviseren u om dit product niet te gebruiken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Appelflap gezonder dan oliebol? Feiten en fabels over eten tijdens de feestdagen

Een oliebol moet namelijk luchtig zijn, vertelt oliebollenbakker Frank Vale uit Roosendaal. Dat kan niet zonder gist. "Als je geen gist in je beslag gebruikt, dan krijg je geen luchtig beslag. Dan wordt het een vettige spons, lijkt me. Je krijgt een kleffe taaie boel zonder lucht erin", vertelt hij. "Bakken zonder gist, is als voetballen zonder schoenen."

Productiecode

Heb je een bakmix van Koopmans in de kast staan met de datum 03-02-2022 op de bovenzijde en de productiecode L212447 en een tijdsaanduiding tussen 2.30 en 5.00 uur, dan kan je dus beter snel een nieuwe halen. Als je de bovenkant van de verpakking opstuurt naar Koopmans, krijg je wel je geld terug.

Op deze codes moet je letten Op deze codes moet je letten

Of, zegt oliebollenbakker Vale, bespaar je de troep in huis en haal een zak oliebollen bij een kraam. "Tradities moet je wel in ere houden, als mensen samen gaan bakken is dat hartstikke leuk. Maar het lekkerste zijn ze natuurlijk van de professional."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore