Jaaroverzicht EditieNL

Pieter en Sandra dronken koffie met Hoekstra: 'Het was leuk'

02 januari 2022 13:49 Aangepast: 02 januari 2022 13:55
Sandra geeft minister Wopke Hoekstra een boks Beeld © Pieter en Sandra Mooij

In februari stonden horecaondernemers Pieter en Sandra Mooij tegenover Wopke Hoekstra in het RTL Verkiezingsdebat. De minister beloofde na afloop een keer een kop koffie te komen drinken bij het stel. En jazeker, hij heeft zijn woord gehouden. Vandaag blikken Pieter en Sandra terug voor het EditieNL-jaaroverzicht.

Het was een bewogen jaar voor Pieter en Sandra Mooij. De horecaondernemers hadden het opnieuw zwaar te verduren met hun zaak in coronatijd. In het RTL Verkiezingsdebat, waar burgers het gesprek aangingen met politici, stond het stel tegenover demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Assertief

Pieter en Sandra waren niet bang om van zich af te bijten. "Ik ben toch wel benieuwd hoe het opgelost wordt voor ondernemers die echt in de problemen komen", zei Sandra destijds. "Wij hebben totaal geen vangnet. Niks, noppes, nada." Hoekstra liet daarop weten dat hij hoopte dat de zaak zo snel mogelijk weer open kan. Daar nam Sandra geen genoegen mee. "Dat is een goeie. Kom met een datum."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kristie over haar 'ik stop u even'-uitspraak tegen Rutte: 'Het floepte eruit'

Na afloop van het debat beloofde Wopke Hoekstra een keer op de koffie te komen bij het stel. En die afspraak kwam hij na. "Het was heel leuk", vertelt Sandra. "Hij is een uur bij ons binnen geweest."

Relaxed gesprek

Pieter vult aan: "We hebben een heel relaxed gesprek gehad. We hebben het gehad over het debat en over de kinderen – zowel die van ons als die van hem. Het is toch bijzonder dat hij langs is gekomen. Hij had het niet hoeven doen. Het is niet zo dat hij direct iets voor ons heeft kunnen betekenen, maar je voelt je wel gehoord. Antwoorden op vragen krijg je toch niet. Dat wisten we van tevoren ook wel." 

Op dit moment gaat het – los van het feit dat we momenteel weer in lockdown zitten – goed met Sandra en Pieter. Ze hebben zelfs een nieuw pand geopend. "Soms komt er iets op je pad", vertelt Pieter. "Het pand van de buren kwam vrij en wij waren eigenlijk uit ons jasje gegroeid. Dus we zijn een deurtje opgeschoven." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Omzet horeca in derde kwartaal bijna weer op niveau van vóór corona

Sandra: "We hebben dit voor elkaar gekregen door gasten te vragen om ons te financieren, onder het motto 'durf te vragen'. We hebben het dus helemaal te danken aan de lieve mensen om ons heen."

Ze proberen 2022 dan ook positief tegemoet te zien. "Als ik mensen negatief hoor praten probeer ik dat te negeren. Stay positive. Er komt altijd vanzelf wel weer een lach naar boven."

Altijd welkom

En Hoekstra? Die is altijd welkom om weer eens aan te kloppen. "Als hij een zwaar debat heeft gehad en hij wil een borrel drinken, mag hij hier altijd komen", zegt Pieter. "Hij heeft toch een chauffeur."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore