Ga naar de inhoud
490 euro

Paul leverde vulpen voor Amalia: 'Ik voel me vereerd'

Paul Rutte van P.W. Akkerman Beeld © Eigen foto

Prinses Amalia kan straks ouderwets wetten gaan ondertekenen: een dag na haar achttiende verjaardag nam ze zitting in de Raad van State en kreeg daarbij een vulpen cadeau. Paul Rutte van vulpenspeciaalzaak P.W. Akkerman in Den Haag vindt het een eer, want de vulpen kwam uit zijn winkel.

Amalia kreeg een Caran D'ache met roségoud verguld beslag, en een etuitje erbij. Prijskaartje? Zo'n 490 euro. Het is een bijzonder cadeau, vindt Rutte. "Een vulpen heeft een bepaalde luxe uitstraling, maar is ook een heel persoonlijk cadeau. Het is heel anders dan een balpen."

En hoewel je er misschien niet zo snel aan zou denken een 18-jarige zoiets cadeau te geven, is de vulpen volgens de specialist springlevend. Hij verkoopt er meerdere per dag. "In prijs kunnen ze variëren: van 15 euro tot wel 10.000 euro." De vulpennen zijn op maat te krijgen. "Zelfs de inktlijn kun je zelf uitkiezen: dun of dik." Prinses Amalia zal met deze pen in de kleur 'Akkerman Blauw' gaan schrijven.

'Toespraak
Lees ook:
'Toespraak Amalia getuigde van respect voor haar grootmoeder'

Wie zelf ook een vulpen aan wil schaffen, hoeft dus niet meteen voor een duur exemplaar te gaan. Rutte heeft wel wat tips voor wie een vulpen wil gebruiken. "Je moet hem vooral vaak gebruiken", zegt hij. "Een vulpen is echt een instrument. Als je hem niet gebruikt, dan droogt de inkt en wordt-ie stroef." Het schrijven met een vulpen heeft ook nog eens voordelen: "Het is goed voor de ontwikkeling van je handschrift. Je leert zorgvuldig schrijven."

Herinnering

Wat zo'n vulpen vooral bijzonder maakt is dat het een blijvend cadeau is, zegt Joost Appelboom van pennenspeciaalzaak Appelboom. "Het is een luxe cadeau. Het blijft je hele leven lang bij je en helpt je herinneren aan dat mooie, unieke moment." Wel belangrijk is het volgens hem om de pen goed vast te houden. "Anders krijgt Amalia naast blauw bloed ook blauwe vingers."