Ga naar de inhoud
Hart onder de riem steken

Sigrid maakt adventskalenders voor de zorg: 'Verdienen een blijk van waardering'

Sigrid Koeleman maakt de kalenders zelf

Over een paar dagen begint de feestelijke decembermaand. Dat betekent tijd voor adventskalenders. Nu de situatie in de ziekenhuizen steeds grauwer wordt wil Sigrid Koeleman uit Wognum het personeel van het Dijklander ziekenhuis een blijk van waardering schenken. En dat doet zij door middel van adventskalenders vol met leuke prijzen.

Door middel van de adventskalenders wil Sigrid het zorgpersoneel van het ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Hoorn, Purmerend, Volendam en Enkhuizen, een hart onder de riem steken. "Ik heb vorig jaar ook staan klappen in de tuin om waardering te tonen. Maar nu doen we er niet zo veel meer mee, ondanks dat de situatie nog steeds zorgwekkend is", vertelt ze aan EditieNL.

Verpleegkundige
Lees ook:
Verpleegkundige wordt verrast door vriend in ziekenhuisbed: 'Wil je met me trouwen?'

Dus besloot Sigrid dat ze het personeel graag een cadeautje wilde geven voor de feestdagen. "Wij kunnen straks kerst vieren terwijl zij op hun laatste tandvlees mensenlevens redden. Als de zorg echt zo achteruit gaat, wie zorgt er dan straks voor ons. Wij zijn afhankelijk van ze en daar verdienen ze erkenning voor."

Biologische prijzen

In adventskalenders vind je normaal gesproken chocolaatjes, maar in die van Sigrid vindt het zorgpersoneel prijzen die ze kunnen winnen. "De prijzen hebben allemaal een link met biologisch eten en duurzaamheid. Zo kun je bijvoorbeeld boodschappenbonnen winnen voor een biologische supermarkt, een maaltijdbox of natuurlijke huidverzorging."

Kalender doneren

Via de website van Sigrid kan iedereen die dat wil een kalender doneren. "Ik noteer iedereen die meehelpt. En als de actie afgelopen is - op 30 november - dan overhandig ik de kalenders aan het personeel namens iedereen die heeft gedoneerd." Het doneren van een kalender kost tien euro.

Rutte:
Lees ook:
Rutte: geen garanties op normale kerst

Sinds het begin van de actie druppelen de donaties binnen op de site van Sigrid. "Particulieren doneren meestal een kalender, bedrijven doen er vaak meer. Het zou natuurlijk geweldig zijn als meer bedrijven mee gaan doen. Ik kan zelf wel zo'n actie opzetten, maar samen sta je sterk."

Het doel van Sigrid is om minimaal 900 kalenders te kunnen overhandigen aan het ziekenhuis. "Dan krijgt al het verplegend personeel een kalender. Maar als ik er 2.500 zou kunnen geven kan al het personeel er eentje krijgen, dat zou helemaal mooi zijn."

Circulaire actie

Alle opbrengsten van de actie zal Sigrid doneren aan de Bijenstichting. "Op die manier heeft de hele actie een link met duurzaamheid. Daarnaast hebben we bijen erg hard nodig, net als ons zorgpersoneel."