Vliegtuig in beeld

Jeffrey maakt bijzondere foto van vliegtuig en zoekt de piloten

25 november 2021 17:45 Aangepast: 25 november 2021 17:54
De foto van Jeffrey ging de wereld over Beeld © Jeffrey Groeneweg

Het is een bijzondere foto: een vliegtuig dat langs de maan vliegt tijdens zonsopgang. Fotograaf Jeffrey Groeneweg uit Maasdam wist het unieke kiekje te maken en wordt overladen met positieve reacties. "Het lijkt me leuk om de foto aan de piloten aan te bieden."

"De maan stond gunstig om een foto als deze te maken." Maandagochtend stond Jeffrey dus klaar in zijn achtertuin, met zijn camera in de aanslag en een app met vliegroutes bij de hand. "Het was kraakhelder. Normaal is er een beetje verstoring door smog, maar nu was het superhelder. Zo kwam alles gunstig bij elkaar en is het gelukt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eekhoornfoto van visboer Dick gaat wereld over: 'Een bijzonder moment'

Met een speciale 800mm-lens kreeg Jeffrey het voor elkaar dat het eruit ziet alsof het vliegtuig tegen de maan gedrukt wordt. Hij maakte 'een sprongetje in de lucht', zo blij was hij met het resultaat. "Ik ben professioneel fotograaf, maar deze foto is voortgekomen uit mijn hobby. Mijn interesse ligt bij de luchtvaart, vroeger werkte ik als vliegtuigbouwer."

Jeffrey is nu op zoek naar de piloten van het EasyJet-vliegtuig, dat van Londen naar Berlijn vloog. "Het lijkt me leuk om de foto aan hen aan te bieden, dus ik probeer ze op te sporen."

Fotograaf Jeffrey Groeneweg Fotograaf Jeffrey Groeneweg

Internationaal doorbreken

Dit soort bijzondere foto's gaat nog weleens viral over de hele wereld, zoals het bekende plaatje van een eekhoorn die aan een bloem ruikt. Zit dat er bij deze foto ook in? Fotograaf Cynthia Boll, jurylid van Het Perfecte Plaatje, denkt dat het mogelijk is.

"Het is een bijzondere foto. Het is heel vervreemdend. Je zou denken: het kan geen foto zijn, het lijkt gefotoshopt. Maar hij is echt waar", zegt ze tegen EditieNL. "Ik denk dat het wel internationaal kan doorbreken. Het is absoluut interessant, maar wel voor een kleinere groep mensen dan zulk aandoenlijk beeld als de eekhoorn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore