Singer-songwriter

Eindhovense zanger schittert op Times Square: 'Dacht dat het Photoshop was'

18 november 2021 15:32 Aangepast: 18 november 2021 16:21
Remme is drie dagen te zien op een billboard op Times Square Beeld © Eigen foto

Jezelf terugzien op een enorm billboard op Times Square in New York. Het is een droom voor elke artiest. Voor de 22-jarige singer-songwriter Remme uit Eindhoven werd het plotseling werkelijkheid. Zijn foto schittert drie dagen lang op een van de grote schermen, door een reclame van Spotify. "Ik geloofde niet dat het echt was."

"Ik was er vijf jaar geleden met mijn vader en keek naar al die grote schermen. Het was een soort droom om daar zelf ooit op te komen", vertelt Remme aan EditieNL. "Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren. Het is echt bizar."

Hij kon het eerst ook niet geloven toen hij een foto binnenkreeg via WhatsApp. "Ik dacht dat het Photoshop was. Toen ging ik de livestream van Times Square kijken en kwam ik gewoon echt langs."

Opkomende artiest

Maar hoe belandt een jongen uit Eindhoven op een billboard in The Big Apple? "Ik ben verkozen tot Spotify RADAR-artiest", legt Remme uit. Dat is een programma van de streamingdienst om opkomende artiesten een steuntje in de rug te geven. "Eens in de zoveel tijd heeft Spotify een billboard op Times Square waar artiesten opkomen en ik vertegenwoordig nu dus Nederland."

Remme Remme

Het is een goede week voor Remme, want zijn nieuwste nummer Popstar werd ook al genoemd in een artikel van Amerikaans tijdschrift Rolling Stone. En dat terwijl in Nederland nog niet iedereen bekend is met de zanger, die bij een Duits platenlabel zit.

Meer streams

Vlak voor de lockdown vorig jaar begon, bracht hij voor het eerst muziek uit. "Daardoor ontstond er een rare situatie. Ik had mijn eerste show op Noorderslag, en toen ging alles dicht. Ik denk dat mensen daardoor mijn muziek wel kennen, maar nog geen visueel beeld bij me hebben. Ik heb live de connectie nog niet kunnen maken", vertelt Remme. Maar zijn nummer The Moment zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen. "Het zat onder alle compilaties in de EK-uitzendingen van de NOS."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe doorsnee is Every Breath You Take? 'Voor 's ochtends maar ook 's avonds'

Remme is benieuwd of de billboards hem een boost gaan geven. "Eind deze week kan ik zien of er iets in de streams gebeurt", zegt hij. Toch verwacht hij niet te veel. "Het is gewoon superleuk en ik geniet er nu heel erg van." Wel heeft hij er op social media nieuwe volgers bij en krijgt hij veel berichtjes.

Over de wereld touren

"Doorbreken in het buitenland is wel mijn insteek geweest. Ik wil over tien jaar de hele wereld over touren. Ik droomde ervan, maar had niet het idee dat het echt mogelijk was. Het voelt allemaal nog 'nep', ofzo. Heel bizar", aldus de singer-songwriter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore