F1

Wordt Max Verstappen kampioen? Bas hoopt erbij te zijn

08 november 2021 16:18
Beeld © EditieNL

Langzaam maar zeker racet Max Verstappen naar het wereldkampioenschap. Door zijn overwinning van gisteren staat hij 19 punten voor op zijn rivaal Lewis Hamilton. Er staan nog vier races op het programma. "Het blijft super spannend, want hij kan er nog afvliegen."

Bas van Bodegraven is groot fan van Max Verstappen en woonde dit jaar al elf Grand-Prixwedstrijden bij. Er zijn er dus nog vier dit jaar: in Brazilië, Qatar, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi. "Ik ga zelf nog naar de laatste, in Abu Dhabi op 12 december, om Max te zien rijden", vertelt Bas aan EditieNL. "En we overwegen om de een na laatste in Saoedi-Arabië mee te pakken als daar de beslissing om het wereldkampioenschap valt. Daar wil je natuurlijk wel bij zijn."

Duizenden fans

Bas is niet de enige grote fan van Max Verstappen. "Ik heb in 2014 een fanpagina op Facebook opgericht. Toen reed hij nog in karts. Het begon met een paar volgers, inmiddels zijn we de 200.000 gepasseerd."

Dat liep een beetje uit de hand, want Bas ging ook reizen naar de wedstrijden organiseren. Door het coronavirus heeft hij dat gestaakt en biedt hij alleen nog tickets aan voor de Grand Prix in Oostenrijk in 2022.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oppermachtige Max Verstappen wint in Mexico, wereldtitel weer een stapje dichterbij

Toch zijn er nog wel tickets te krijgen voor de aankomende races, weet Lambert Timmers van GPTicket. "Maar het covid-verhaal is wel een dingetje", zegt ook hij. Want wie naar Abu Dhabi wil, moet bijvoorbeeld elke dag getest worden. "Op dit moment zijn we al onze boekingen aan het indelen en wij hebben ervoor gekozen om tijdelijk te stoppen met de verkoop. En mensen gaan ook niet op het laatste moment extra geld uitgeven."

Voorsprong

Wie het toch voor elkaar krijgt om zo'n Grand Prix nog bij te wonen om Max wereldkampioen te zien worden, moet er wel rekening mee houden dat de situatie nog kan veranderen. "Hij heeft 19 punten voorsprong, maar het is nog te mager. Als je een keer uitvalt, grijp je naast de punten en kan alles veranderen", zegt autocoureur Jan Lammers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen denkt ondanks voorsprong niet aan de wereldtitel: 'Nog een lange weg te gaan'

"Als hij bij het ingaan van de laatste race meer dan 26 punten voorsprong heeft, is hij kampioen. Maar het blijft super spannend, want hij kan er nog afvliegen", aldus Lammers. "Wat een voordeel is, is dat de anderen moeten, en hij mág. Hij kan nog punten verspillen. De rest niet."

Oranje

Lammers verwacht wel dat veel fans hem weer gaan opzoeken voor de buitenlandse races. "Al sinds hij op zijn zestiende in de Formule 1 kwam hebben veel mensen hem gevolgd", zegt de autocoureur. "Die fans zijn zo betrokken. We gaan daar nog veel oranje zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore