Overal mee naartoe

Mark start Facebookpagina voor gevonden knuffel: 'Moet en zal de eigenaar vinden'

05 november 2021 13:32 Aangepast: 05 november 2021 13:36
Mark heeft Beer op 28 september in Oldenzaal gevonden

Hij speelt spelletjes, doet boodschappen, leest de krant, maakt wandelingen en kijkt films. Beer doet alles wat Mark Mensink ook doet. Sinds de 30-jarige Hengeloër de knuffel heeft gevonden, neemt hij hem overal mee naartoe om verslag te doen op de Facebookpagina 'Beer, op zoek naar zijn familie', in de hoop zijn eigenaar te vinden.

Op 28 september was Mark in recreatiegebied Het Hulsbeek in Oldenzaal om een koude duik te nemen, toen hij plotseling een knuffelbeer aantrof. "Hij zat daar in zijn eentje in het donker. Ik dacht: die hoort vast bij een kindje die hem niet kan missen", vertelt hij aan EditieNL.

Verdriet

Dat ging Mark, die werkt als conciërge op een basisschool in Hengelo, aan het hart. "Ik heb zelf ook kids en weet hoeveel verdriet het kan veroorzaken als er een knuffel kwijtraakt." Hij besloot Beer, zoals hij de knuffel noemt, mee te nemen en ziet het sindsdien als zijn missie om de eigenaar op te sporen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verloren knuffel verkent het vliegveld: 'Hij verveelde zich een beetje'

Die missie neemt hij erg serieus. Zo maakte Mark een uitgebreid opsporingsbericht inclusief QR-code die mensen kunnen scannen om met hem in contact te komen. Ook startte hij een speciale pagina op Facebook – Beer heeft inmiddels ruim 330 volgers – waar hij elke twee à drie dagen een uitgebreide update plaatst.

"Iedereen is heel betrokken. Laatst was ik een week ziek en had ik niets laten horen. Toen kreeg ik allemaal berichten van mensen om te vragen hoe het met Beer ging."

Mark hoopt de eigenaar van Beer snel te vinden Mark hoopt de eigenaar van Beer snel te vinden

De knuffel is inmiddels onderdeel van zijn gezin geworden. "Hij doet mee met spelletjes en gaat mee om te kijken als ik ga ijszwemmen." Maar hoe gezellig Mark het ook vindt; hij hoopt ook weer afscheid van Beer te nemen. "Hij heeft het goed bij ons, maar ik doe dit om uiteindelijk de eigenaar te vinden. Ik heb mijn eigen kinderen uitgelegd dat Beer tijdelijk bij ons logeert en dat hij bij een ander kindje hoort. Dus daar zijn ze ook op ingesteld."  

Beer kijkt een film Beer kijkt een film

Adoptie

Als de echte eigenaar zich niet meldt, wil hij Beer wel adopteren. "Of ik geef hem aan de basisschool waar ik werk. Hij krijgt sowieso een fijn thuis."

En zijn facebookpagina? "Die zal op een gegeven moment wel ophouden met bestaan", zegt Mark. "De updates nemen veel tijd in beslag, dus ik zal dat niet tot in de oneindigheid blijven doen. Maar voorlopig ga ik nog wel even door hoor."

Beer in de speeltuin Beer in de speeltuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore