Bedreigd

Neushoorntje geboren in Burgers' Zoo, bevalling te zien op livestream

26 oktober 2021 11:51 Aangepast: 26 oktober 2021 12:04
Het neushoorntje werd 's nachts geboren Beeld © Burgers' Zoo

Feestelijk nieuws uit Koninklijke Burgers' Zoo. In het dierenpark is vannacht een zuidelijke breedlipneushoorn geboren. De geboorte van de jongste telg was via een livestream te volgen.

De bevalling liep voorspoedig. Dat komt volgens het dierenpark doordat de moeder zeer ervaren is. "Ze heeft al zeven eerdere jongen succesvol grootgebracht."

Bedreigd

De populatie van de zuidelijke breedlipneushoorn is het talrijkst in het wild van de vijf neushoornsoorten die er in de wereld zijn. Toch is de diersoort bedreigd. Jaarlijks vallen er volgens Burgers' Zoo tientallen tot honderden van de dieren ten prooi aan stropers, die vooral uit zijn op de hoorns.

Het gaat goed met de moeder en haar nieuwe jong. Het neushoorntje zal voorlopig nog niet in het echt te bewonderen zijn. De eerste weken blijven moeder en jong in de verwarmde stal. Een frisse neus zullen ze de komende tijd alleen achter de schermen halen.

Wel kunnen mensen dag en nacht meekijken via de webcam die in de neushoornstal hangt. Daarop was ook de geboorte te volgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore