Ga naar de inhoud
365 foto's

Vriendinnen maken scheurkalender met dickpics: 'Ode aan de piemel'

De Dickalender bestaat uit 365 piemelfoto's Beeld © Dickalender

Waarom sturen mannen toch zo vaak ongevraagd dickpics, vroegen Laura, Lana en Sharona uit Maastricht zich af. De vriendinnen hebben een platform opgericht waar mannen hun piemelfoto's voortaan kwijt kunnen, zodat ze vrouwen er niet langer mee hoeven te belasten. Van de inzendingen maken ze een scheurkalender.

Laura (26), Lana (29) en Sharona (29) zitten alle drie op een datingapp. Daar krijgen ze regelmatig dickpics opgestuurd waar ze niet op zitten te wachten. "Begrijp me niet verkeerd", zegt Laura. "Ik heb niet per definitie iets tegen het versturen van piemelfoto's, maar het is niet echt gepast om zo een gesprek te openen", vertelt ze aan EditieNL.

Respectloos

Ze begrijpt er niets van dat zoveel mannen op datingapps dit toch doen. "Ik vind het respectloos. Prima als je na een tijdje een dickpic stuurt om de boel op te leuken, maar niet als kennismaking. Er is toch geen vrouw die daar warm van wordt?"

Sher
Lees ook:
Sher (26) maakt illustraties van dickpics en stuurt ze naar de afzenders

Toen de drie vriendinnen er onlangs samen over klaagden, grapte Laura dat ze met al die ingestuurde piemels wel een kalender zouden kunnen vullen. "Eerst zaten we een beetje te lachen om het idee, maar later dachten we: waarom doen we dit niet echt?"

Dickalender

Zo ontstond Dickalender, een platform waar mannen een foto van hun jongeheer kunnen uploaden. "We bieden ze een plek om hun piemel te delen, zodat ze niet meer ongevraagd in onze DM hoeven te sliden", zegt Laura. Als ze er 365 hebben, maken ze een scheurkalender voor 2022. "Iedereen die het leuk vindt om ernaar te kijken kan een kalender bestellen."

Dildoplakker
Lees ook:
Dildoplakker rukt op: brievenbussen beplakt met rubberen piemels

In drie dagen tijd zijn er al zeventig piemelfoto's binnengekomen. Ze komen allemaal ongecensureerd op de kalender terecht. "Het is best een beetje gek om ernaar te kijken, maar je went eraan. Uiteindelijk moet je ze allemaal in het format van de scheurkalender zetten. Als je er eenmaal een tijdje mee bezig bent zie je bijna niet meer dat het piemels zijn."

Echte piemels

De inzendingen zijn er in alle soorten en maten: klein, groot, recht en krom. "In pornofilms zie je altijd de perfecte piemel, maar die heeft natuurlijk bijna niemand. Het is leuk om eens te kunnen laten zien hoe de 'echte' eruitziet. Ik zie de kalender als een ode aan de piemel."

Anoniem

Een foto uploaden kan geheel anoniem. "Mensen moeten een paar vakjes aanvinken om aan te geven dat ze 18+ zijn en dat ze akkoord gaan met het feit dat hun dickpic op een kalender gedrukt wordt. Ook moeten ze bevestigen dat het hun eigen foto is. Het blijft natuurlijk lastig om dat te controleren, dus we zijn dit nog even aan het checken bij een jurist. We willen geen dingen doen die niet mogen."

Laura hoopt dat de kalender nog vóór de feestdagen te koop is via hun nieuwe website. "Maar dat hangt ervan af hoe snel het gaat met de inzendingen."