Noordbeemster

Katje in dichtgeplakte doos gedumpt bij tankstation: 'Geen luchtgaten'

18 oktober 2021 13:48
Het katje dat werd gevonden in een doos bij het tankstation Beeld © Dierenambulance Hoorn e.o.

Bij een tankstation in Noordbeemster werd afgelopen zaterdag een jong katje gevonden. Het dier zat in een dichtgeplakte kartonnen doos met wat eten en een dekentje toen hij werd opgemerkt door een chauffeur. Het beestje is naar het asiel gebracht.

Zaterdagmiddag kwam er een melding binnen bij Dierenambulance Hoorn en omstreken. "Een chauffeur hoorde tijdens zijn pauze gemiauw en heeft ons gebeld", zegt voorzitter Fred Perrier. Het beestje zat in een dichtgetapete doos zonder luchtgaten. "Mijn collega's hebben er gelijk gaten in gemaakt. We maken de doos op locatie niet open. Het kan om een sociale kat gaan, maar ook om een wilde."

De doos waar de kleine kater in zat De doos waar de kleine kater in zat

De doos was onder de struiken neergezet. "Er zaten wel een bakje voer en een dekentje in", zegt Perrier. Het katje, dat nog geen jaar oud is, is naar het asiel gebracht. Hij maakt het goed en blijkt erg sociaal te zijn. "Dat is positief. Hij wordt vandaag of morgen nog door een dierenarts nagekeken, dat gebeurt standaard."

Geen informatie

Hoewel het gelukkig niet heel vaak gebeurt, is het volgens Perrier altijd naar als je zoiets aantreft. "Je weet niet wat het dier heeft meegemaakt", zegt hij. "Als mensen een dier naar het asiel brengen krijg je er vaak nog een stukje historie bij. Nu moeten we er zelf achter komen. Dat maakt zo'n traject wat langer." 

Kosten

Perrier snapt niet dat mensen hun dier dumpen in plaats van naar het asiel brengen. De enige reden die hij zou kunnen bedenken is geld. "Afstandskosten kunnen een argument zijn", zegt de voorzitter van de dierenambulance. "De optelsom van wat er nog moet gebeuren kan meespelen, bijvoorbeeld inentingen of chippen. Die kosten komen er allemaal bij." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van martelen en doden katten vrijgesproken

Als mensen hun dier niet netjes naar het asiel brengen, volgt er vaak een politieonderzoek. Dat is ook bij de kater die zaterdag werd gevonden het geval. Of de dader wordt gevonden, is moeilijk te zeggen. "Door hier aandacht aan te besteden hopen we dat de eigenaar of degene die het gedaan heeft zich schuldig gaat voelen en zich alsnog meldt. Of dat iemand het katje herkent en een bericht stuurt." 

Contact

Mocht je meer weten over het katje, dan kun je contact opnemen met Dierenambulance Hoorn e.o. via 0229-24 5353 en dierenambulancehoorn@hetnet.nl. Of stuur een berichtje via hun Facebookpagina

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore