Ontstoken ogen

Negen honden in beslag genomen: 'Zaten in centimeters dikke laag ontlasting'

11 oktober 2021 15:12 Aangepast: 11 oktober 2021 18:22
Een hond op het bedrijventerrein Beeld © Dierenbescherming

Een afschuwelijke vondst op een bedrijventerrein in Dronten. Daar zijn negen honden die onder barre omstandigheden leefden door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) en de politie weggehaald. De dieren waren sterk vermagerd en hadden geen drinkwater. Hun verblijven waren zwaar vervuild. Het is niet de eerste keer dat het hier misging.

De inspectiedienst en de politie namen een kijkje naar aanleiding van een melding. Bij aankomst werden er twee magere honden achter een hek aangetroffen. In een afgesloten aanhanger vonden ze nog drie jonge honden. 

Vastgeketend 

De vloer van de aanhanger was bedekt met een laag ontlasting van enkele centimeters dik. Daardoor hadden de dieren geen schone plek om op te liggen. Eén van de jonge hondjes had wonden aan zijn kop en poot. Bovendien stond er geen drinkwater voor de dieren. 

Centimeters ontlasting in de aanhanger Centimeters ontlasting in de aanhanger

Even verderop stond een mobiele ruimte waar nog eens vier honden in leefden. Die zaten vast aan korte kettingen van slechts vijftig centimeter. Daardoor konden de dieren niet of nauwelijks rechtop staan. In deze ruimte stond wel water, maar daar konden de honden niet bij door de kettingen. Deze ruimte zat wederom onder de ontlasting en een aantal dieren had ontstoken ogen.

Niet de eerste keer

De slechte omstandigheden leidden ertoe dat de honden in beslag zijn genomen. Dit is overigens niet de eerste keer, want in juli werden er op hetzelfde terrein al acht honden weggehaald. Of er een verband is, is niet duidelijk. Het is nog niet zeker wie de eigenaar is, omdat er tijdens de vorige inbeslagname geen mensen aanwezig waren. 

Een hond in de mobiele ruimte Een hond in de mobiele ruimte

Op dit moment zijn de dieren overgebracht naar een opvangadres voor onderzoek en verzorging. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore