Vier verdiepingen

Wonen in een watertoren? Dit exemplaar in Roelofarendsveen staat te koop

30 september 2021 13:06
De watertoren in Roelofarendsveen Beeld © Rietbroek Makelaardij

Vind jij een rijtjeshuis veel te gewoontjes? Dan kun je je hart ophalen in Roelofarendsveen. Sinds dinsdag staat daar het bekendste gebouw van het dorp te koop: de Watertoren. Aan de eyecatcher hangt een prijskaartje van zo'n zes ton, maar dan woon je wel in een uniek gebouw. Al ben je niet de enige eigenaar.

Vier jaar geleden is de toren omgebouwd tot woonhuis. Maar dat de watertoren, die stamt uit 1932, tegenwoordig als woning dient is niet het enige bijzondere. Op het gebouw staat ook nog een grote tulp die zich uitstrekt van onder tot boven. 'De Tulp' is dan ook een populaire bijnaam van de toren.

'Meer voor mensen uit de stad'

Dat het gebouw zo opvallend is maakt het leuk om te verkopen, zegt Melina Rietbroek van Rietbroek Makelaardij. De woning telt vier verdiepingen van elk zo'n 40 vierkante meter en heeft een lift. Dat maakt het ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Toch is de toren niet voor iedereen. "Wij denken dat het misschien zelfs niet aan mensen uit het dorp zelf zal worden verkocht. Meer aan mensen uit de stad", zegt Rietbroek. "Het is vooral voor mensen die in een uniek object willen wonen."

De keuken van de woning De keuken van de woning

Voor 612.500 euro krijg je 157 vierkante meter aan woonoppervlakte. De toren is al helemaal klaar om bewoond te worden. Met eventuele verbouwingen hoef je dus geen rekening te houden. Wat je wel in gedachte moet houden, is het feit dat je niet de enige eigenaar bent. "Zo zit er beneden een florist die ook rechten over de toren heeft."

De woonkamer van de woning De woonkamer van de woning

De afgelopen twee dagen hebben zo'n tien mensen een bezichtiging aangevraagd. Of dat veel is? "Dat ligt eraan hoe je het bekijkt", zegt Rietbroek. "Voor een normaal huis zou dat niet zo veel zijn, maar voor een object als dit misschien wel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore