30 kilometer te hard

Tesla-bestuurder weigert boete: 'Ik stoot niks uit dus mag harder rijden'

27 september 2021 14:29 Aangepast: 27 september 2021 17:27
De verklaring van de Tesla-bestuurder Beeld © Politie Team Verkeer

Een motoragent keek vanmorgen verwonderd op toen hij een automobilist vroeg waarom hij te hard reed op de snelweg. De Tesla-bestuurder had er een hapklaar excuus voor: hij vond dat hij het recht had om 130 kilometer per uur te rijden, omdat zijn auto geen schadelijke uitstoot veroorzaakt.

De bestuurder van de elektrische auto werd vanmorgen door een motoragent gevolgd op de rijksweg A6 tussen Lelystad en Almere. Uit twee snelheidsmetingen bleek dat hij zo'n dertig kilometer te hard reed. 

Toen hij de automobilist om een verklaring vroeg, bleek dat die zijn snelheidsovertreding gegrond vond. "De maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is ingevoerd vanwege de uitstoot. Ik rijd in een Tesla dus ik vind dat ik harder mag rijden, want ik stoot niks uit", legde de bestuurder uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla: hogere boetes voor overschrijden maximumverbruik auto's

Helaas voor de man was de agent het niet met zijn argument eens. "Met een proces-verbaal op zak is hij zich naast nu bewust van een stukje gevaarzetting ten opzichte van het overige verkeer", aldus de politie. "De man erkende overigens dat hij met zijn sportieve rijstijl ook meer moet laden, ten nadele van het milieu."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore