Architect ook verrast

Lullig foutje: hilariteit om studentenwoningen in Middelburg

09 september 2021 15:03 Aangepast: 09 september 2021 15:32
De gebouwen vormen samen het woord lul Beeld © Architectenbureau Rothuizen

Wie langs de nieuwe studentenhuisvesting aan de Kanaalweg in Middelburg loopt, moet mogelijk even giechelen. De drie gebouwen vormen samen het woord lul. Extra opmerkelijk: de architect heeft tijdens het ontwerpen zelf niets in de gaten gehad. "Je moet er ook wel een perverse geest voor hebben", vindt hij.

In Middelburg wordt nieuwe studentenhuisvesting gebouwd, bestaande uit drie gebouwen. Wie er vanaf de centrumkant van de stad naar kijkt, ziet er weinig bijzonders in. Maar vanaf de andere kant zie je duidelijk het woord lul.

Dit is aan het licht gekomen toen stadsdichter Raymond van de Ven gisteren een foto van de gebouwen deelde op zijn Facebookpagina. Er wordt hard gelachen om de blunder. "Briljant", reageert iemand. "Da's kut", schrijft een ander.

Niet opgevallen

Architect Taco Tuinhof is zelf minstens zo verbaasd. Hij heeft het tijdens het ontwerpen niet opgemerkt. "Nee, ik heb hier geen aandacht voor gehad. Ik was met serieuze dingen bezig", zegt hij tegen EditieNL. "Bovendien werk ik hoofdzakelijk vanaf de stadskant, dan zie je het überhaupt minder duidelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oeps: verspreking Nieuw-Zeelandse minister zorgt voor hilariteit

Toen hij de berichten vanmorgen voorbij zag komen heeft hij de foto's van het ontwerp erbij gepakt. "Toen dacht ik: o ja, zo kun je het ook zien. Maar het zegt ook wel wat over de mensen die dit is opgevallen. Daar moet je wel een perverse geest voor hebben", lacht hij.

Aanbouw

De gebouwen zijn nog in aanbouw. Vermoedelijk zijn ze in april of mei klaar voor de 236 studenten die erin moeten komen. "Het is een populaire plek om te wonen: naast het station en met uitzicht over de historische binnenstad", vertelt Taco. "Studenten staan te trappelen om hier te wonen. Tenminste, dat deden ze tot vanmorgen."

De architect zit niet over de aandacht in. "Het is wat het is. Ik heb er geen moeite mee dat het nu een ding is geworden. Zelf kan ik er ook wel om lachen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore