Petitie succesvol

Albert Heijn is om: Quintens geliefde knoflooksaus komt in de schappen

08 september 2021 16:44 Aangepast: 10 september 2021 08:12
De honderd flessen die aan de voedselbank zijn gedoneerd Beeld © Quinten Warner

Hoewel de supermarkten van Deen gaan, blijft hun knoflooksaus bestaan. Albert Heijn heeft niet alleen besloten de supermarkt over te nemen, maar ook hun saus. En dat komt door Quinten Warner uit Purmerend. Hij startte in februari een petitie voor het behoud zijn geliefde knoflooksaus en met succes. Hoewel de fles een ander jasje krijgt, blijft de smaak hetzelfde.

"Ik vind het geweldig", is Quintens eerste reactie aan EditieNL. De fan at gemiddeld zo'n twee flessen per week van de saus. "Ik probeer nu wel wat gezonder te eten, dus ben ik wat geminderd", bekent hij.

Quinten woont sinds kort op zichzelf en dan ook nog eens boven een Albert Heijn. Dé supermarkt die zijn favoriete saus in de schappen wil leggen. "Dat maakt het lekker makkelijk voor me."

Vergelijken met oude saus

Quinten werd gebeld door Radio Purmerend met het nieuws. "Het was heel onverwachts. Ik wist nergens van", zegt hij, "Totdat overal stond dat het hele feest doorging." Aan het begin van dit jaar werd bekend dat Albert Heijn filialen van Deen zou overnemen. Waarop alle alarmbellen afgingen bij Quinten, omdat hij bang was dat zijn geliefde knoflooksaus van de supermarkt zou verdwijnen. Hij startte een petitie voor het behoud van de saus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Quinten (25) strijdt voor behoud knoflooksaus Deen: 'Halve fles per avond'

De inhaker van Albert Heijn op de overname van de producten De inhaker van Albert Heijn op de overname van de producten

Voor hij het wist kreeg hij van de leverancier gepersonaliseerde flessen knoflooksaus, waarvan er honderd aan de voedselbank zijn geschonken. "Ik krijg nog steeds iedere maand twee flessen opgestuurd." Zodra de flessen in de supermarkt liggen, rent hij gelijk naar beneden om in te slaan. "Dan kan ik vergelijken met een oude fles die ik nog heb staan. Ik hoop dat hij hetzelfde smaakt."

Of Albert Heijn om is door de petitie van Quinten? Quinten zelf denkt van wel: "Als ik het niet onder de aandacht had gebracht, weet ik niet of ze deze moeite hadden gedaan. Ze hebben extra grote flessen ontworpen na mijn petitie en andere artikelen zijn ook mee overgegaan." Wanneer de saus te koop is in de Albert Heijn is nog niet bekend.

Reactie Albert Heijn

"Producten waar veel Deen-klanten verknocht aan zijn, krijgen een plek in de nieuwe Albert Heijn-winkels. Denk aan de bloemen, planten en regionale producten zoals West-Fries brood en de krustie broodjes. En inderdaad ook goed nieuws voor Deen-klant Quinten Warner uit Purmerend: Albert Heijn neemt zijn favoriete knoflooksaus op in het assortiment. In hoeveel winkels we de knoflooksaus precies opnemen, kunnen we nog niks over zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Petitie geslaagd: Quinten krijgt jaar lang knoflooksaus van Deen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore