NS vervangt posters niet

NS zet Vlissingen en Middelburg verkeerd op de kaart: 'Het is knullig'

06 september 2021 17:36 Aangepast: 06 september 2021 18:50
De verkeerde NS-kaart Beeld © Pepijn Bakker

Op 150 stations van de NS hangen posters met de kaart van Nederland erop, ter promotie van wandelen en het zogeheten StationsOmmetje. Er gaat alleen wel iets mis: een aantal plaatsen staat niet op de juiste plek. Zo staan vooral Middelburg en Vlissingen compleet verkeerd.

Middelburg ligt op de NS-kaart aan de kust, terwijl het in werkelijkheid een stuk meer naar rechts ligt. Bovendien ligt het in Zeeuws-Vlaanderen in plaats van op Walcheren. Vlissingen ligt op de kaart van de NS zelfs net over de grens in België. "Er heeft een vormgever liggen slapen", zegt Arno Leblanc, woordvoerder van de NS. "Het is lullig dat het er zo staat en het had niet moeten gebeuren." 

Tijdelijke posters

De posters hangen nog een paar weken op meer dan honderd stations. Hoewel Leblanc van mening is dat het een stomme fout is, gaat de NS de posters niet vervangen. "Je kunt de posters gaan vervangen, maar daar zitten flink wat kosten aan. Tegen de tijd dat ze allemaal zijn vervangen, worden ze alweer weggehaald." In de tussentijd heeft hij wel een advies: "Ik raad geen enkele middelbare scholier aan om met onze kaart te leren voor de examens."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doe de quiz: is het Drenthe of Twente?

De NS is trouwens niet de enige die een topografische blunder beging. Zo ging de Jumbo vorig jaar nog de mist in met Amerongen en Rhenen. Ze zetten de twee plaatsen namelijk aan de verkeerde kant van de rivier. 

Extra aandacht Zeeland 

Leblanc hoopt dat de posterfouten er in ieder geval voor zorgen dat mensen Zeeland gaan bezoeken. In december gaan er namelijk meer treinen rijden naar Middelburg en Vlissingen. En er komt meer aandacht voor Zeeland. "Het staat op de planning om het station van Middelburg helemaal te verbouwen." Ook is er een extra trein die wat sneller door Zeeland gaat rijden. "En geloof me, die gaat echt naar de juiste plekken rijden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore