In Europa

Dacia Sandero populairste auto: zo vaak werd jouw auto gekocht

30 augustus 2021 15:16 Aangepast: 30 augustus 2021 15:54
De Dacia Sandero Beeld © Getty Images

Niet de stoere Duitse Volkswagen Golf of de betrouwbare Japanse Toyota Yaris was vorige maand de bestverkochte auto in Europa. Nee, de Roemeense Dacia Sandero werd in Europa het meest verkocht. "Deze auto is goedkoop maar toch fatsoenlijk."

Elke maand worden de Europese verkoopcijfers bijgehouden. En waar de Volkswagen Golf doorgaans op één staat is het nu de beurt aan de Dacia Sandero die nieuw nog net geen veertienduizend euro kost.

En dat maakt 'm volgens autojournalist Wouter Karssen ook zo aantrekkelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snelle pitstop sleutel tot winst? 'Het is pure passie en adrenaline'

"De Dacia Sandero is voordelig", zegt hij tegen EditieNL. "Hij is goedkoop maar toch fatsoenlijk." De Dacia is zo goedkoop omdat 'ie maar weinig keuzes heeft. "De materialen zijn wat minder en de technologie is ook minder ver dan bij andere merken. Je hebt bijvoorbeeld niet veel keus qua navigatiesysteem."

Dacia is tegenwoordig onderdeel van de Renault-groep, maar vroeger was het een auto die vooral in het Oostblok werd gereden. "Maar dat is zo lang geleden. Inmiddels hebben ze flink aan hun imago gewerkt."

In Nederland is de Sandero niet de bestverkochte auto. Dat was volgens cijfers van Bovag in juli de Kia Niro. Daar werden er 1166 van verkocht. Gevolgd door de Volkswagen Polo, waar er 919 van over de toonbank gingen.

Wil je weten hoe vaak jouw auto werd gekocht vorige maand? Zoek het op in deze tool.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore