IJsjes verkopen om geld in te zamelen

Donatiepotje zieke Pleun (7) weer gestolen: 'Proberen positief te blijven'

12 augustus 2021 15:29 Aangepast: 12 augustus 2021 15:35
Pleun verkoopt regenboogijsjes om geld in te zamelen voor Beat Batten Beeld © Regenboogijsje.nl

Een trieste ontdekking voor de ouders van Pleun, die lijdt aan de ziekte van Batten: een ziekte waardoor ze langzaam blind en dement wordt. Een donatiepotje met geld dat bedoeld is voor onderzoek naar de ziekte en medicijnen, werd uit de horecazaak van haar ouders gestolen. Voor de tweede keer.

Vorig jaar juni werd een donatiepotje met geld gestolen uit een horecazaak van familieleden van Pleun in Deventer. Dit keer dus uit de horecazaak Meaddow op het Deventer Stadsstrand van haar ouders. De dief staat op camera.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Donatiebox voor zieke Pleun (6) gestolen: 'Hoe kan je dat nou doen?'

Pleun kan inmiddels niet meer zien Pleun kan inmiddels niet meer zien

"Verdrietig zijn we. Dat iemand zo ontzettend diep gezonken kan zijn om de donatiebox voor Beat Batten van onze bar in haar tas te laten verdwijnen", schrijven ze op Facebook.  

Gesprek met dader

In het donatiepotje zat ongeveer tweehonderd euro. Voor dat geld willen ze de dader niet publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Ze willen wel heel graag een gesprek met de dader aangaan. "We geven je de kans om met een nieuwe missie naar Meadow te komen. Voor een gesprek met mij en Evelien over het leven. Hoe het is om je als vader en moeder in te zetten voor een behandeling en medicijn voor je doodzieke dochter." 

Bedrag gedoneerd

De vader van Pleun laat aan EditieNL weten dat verschillende ondernemers uit Deventer hebben laten weten het bedrag te willen doneren. Ook hebben ze zelf het potje weer aangevuld. "We willen niet zielig gevonden worden. We willen positief blijven, want Pleun verdient positieve ouders."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man steelt collectepotje van zieke Quinten (12): 'We zijn woedend'

Door de ziekte zal Pleun – als er geen medicijn komt – niet ouder dan 25 worden. Haar familie probeert met man en macht geld in te zamelen voor de stichting Beat Batten, een stichting die als doel heeft geld in te zamelen voor onderzoek naar therapie voor genezing of behandeling van deze vorm van kinderdementie. Dat doen ze momenteel niet alleen door donatiepotjes neer te zetten maar ook door regenboogijsjes te verkopen.

 

De regenboogijsjes van Pleun De regenboogijsjes van Pleun

"Pleun was gek op regenbogen toen ze nog kon zien. Inmiddels kan ze niet meer zien en kan ze de ijsjes alleen nog maar voelen en proeven. We hopen met deze ijsjes onze positieve vibe te kunnen verspreiden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore