Loosdrecht

Bus pakketbezorger gestolen: buurt zamelt 21.000 euro in voor een nieuwe

11 augustus 2021 17:55
Levent Deliceoglu ontving gisteren zijn cheque om een nieuwe bus te kopen. Beeld © Sammie Pol

's Ochtends de deur uitstappen om naar je werk te vertrekken, staat je bus er niet meer. Dat overkwam pakketbezorger Levent Deliceoglu. Zijn bus werd vorige week gestolen, maar gelukkig kon hij rekenen op steun van andere Loosdrechters. Zij haalden maar liefst 21.000 euro op voor een nieuwe bestelbus.

Stomverbaasd is Levent als hij met een groot applaus wordt ontvangen bij de ijssalon van Sammie Pol, initiatiefnemer van de actie. "We hebben hem met een smoes naar de ijssalon gelokt. Hij was sprakeloos", vertelt ze aan EditieNL.

De actie was nog niet bekend bij Levent en dat zorgde gistermiddag voor een emotionele ontvangst bij de ijssalon. "Het was echt fantastisch. Ik vind het zo bijzonder dat Sammie dat allemaal voor mij heeft geregeld", zegt hij tegen EditieNL.

Vaste bezorger

Levent is zzp'er bij PostNL en rijdt al twaalf jaar met zijn eigen bus rond in Loosdrecht om de hele buurt te voorzien van pakketjes. Hij heeft vijf weken geleden een nieuwe bestelbus gekocht, maar had er niet lang plezier van. "Ik had hem netjes geparkeerd op vijf minuten van mijn huis en 's ochtends was hij weg. Ik was in shock en dacht: ik ben nog niet helemaal wakker. Maar het was toch echt zo."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mee met pakketbezorger Alieke: 'Bekaf, en dat voor 11,50 bruto per uur'

Met zijn vorige bus was Levent vaste klant bij de garage. En hij was maar wát blij met zijn nieuwe aanwinst: "Ik was net zo verliefd op mijn nieuwe bus als op mijn vrouw", grapt hij. Toch heeft de bezorger wel een traantje weggepinkt toen doordrong dat zijn bus als sneeuw voor de zon was verdwenen.

Sammie was dan ook enorm verbaasd dat ze Levent niet in zijn nieuwe bus zag rondsjezen. "Toen hij over zijn gestolen bus vertelde, hebben we heel impulsief een crowdfunding opgestart." Na zes uur stond de teller al op achtduizend euro. "We helpen elkaar in moeilijke tijden."

'Hij verdient dit'

Levent heeft een speciaal plekje in de harten van alle Loosdrechters. "Hij levert nauwelijks pakketjes af op het ophaalpunt. Als hij mensen tegenkomt op zijn route, spreekt hij een tijd met ze af. En van sommige mensen heeft hij zelfs de sleutels van het huis", vertelt Sammie. Meer dan 350 mensen hebben gedoneerd, variërend tussen de vijf en vijfhonderd euro. "Het is een schat en verdient dit gewoon."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Leg maar onder de carport': PostNL gaat pakjes rondom huis achterlaten

De pakketbezorger heeft een diefstalverzekering, maar krijgt alleen de dagwaarde terug. Dat is natuurlijk lang niet genoeg voor een nieuwe bus. "Met dit geld komt er hopelijk weer eenzelfde bus met alles erop en eraan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore