Zetel kwijt

SP-raadslid slaapt tijdens vergadering: 'Alleen haar kat was in beeld'

29 juli 2021 14:27 Aangepast: 29 juli 2021 14:53
In de bovenste rij is de boekenkast van Anieta Janssen te zien Beeld © Gemeente Gennep

De SP in Gennep heeft het vertrouwen in Anieta Janssen opgezegd. Vorige week maandag was het raadslid nergens te bekennen tijdens de digitale raadsvergadering. Haar collega's moesten het doen met een boekenkast en een kat. Het was volgens het bestuur al 'het zoveelste voorval'.

Hans Frentz, voorzitter van de SP-fractie in Gennep, is niet te spreken over de houding van Janssen tijdens de drie uur durende videovergadering. "Eerst logde ze te laat in en vervolgens was alleen de kruin van haar hoofd aanwezig", vertelt hij aan EditieNL.

Geen reactie

Janssen liet niets van zich horen, ook niet toen de burgemeester haar een vraag stelde. "Alleen in het begin hebben we haar even gezien. Daarna is ze de hele vergadering afwezig geweest. Een collega en ik hebben beiden nog geprobeerd contact te krijgen door te sms'en en te bellen, maar ze reageerde nergens op."

Volgens Frentz was het raadslid in slaap gevallen. "Dat heeft ze zelf toegegeven." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Journalist VS die masturbeerde in videovergadering terug op tv: 'Sorry'

Aan het voorval gingen andere problemen vooraf. "Ik ga mij daar niet inhoudelijk over uitlaten. Dat is aan haarzelf. Maar laat ik het zo zeggen: het is niet de eerste keer dat haar kat in beeld was. Er hebben soortgelijke voorvallen plaatsgevonden. Ze is haar afspraken slecht nagekomen."

Zetel kwijt

Vorige week woensdag heeft het SP-bestuur Janssen laten weten het vertrouwen in haar op te zeggen. "Wij zagen geen andere optie", aldus Frentz. Inmiddels heeft het raadslid zelf haar vertrek kenbaar gemaakt.

Anieta Janssen is zelf niet bereikbaar voor een reactie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore