Agressief

Iemand z'n wurgslang kwijt? Tijgerpython gevonden langs snelweg

20 juli 2021 19:02 Aangepast: 20 juli 2021 19:08
De slang werd gevonden langs de A2 bij Maarssenbroek Beeld © Rob Dumont

Het is niet bepaald wat je hoopt tegen te komen tijdens een ommetje. Langs de A2 bij Maarssenbroek is vandaag een tijgerpython gevonden. Het is nog onbekend waar de slang vandaan komt. "Hij bijt naar alles wat in z'n buurt komt."

Het gaat om een jonge slang. "Hij is 1.20 meter lang, dat is relatief klein. Volwassen tijgerpythons worden wel vijf à zes meter lang", vertelt Rob Dumont van Reptielenopvang Zwanenburg, waar de slang nu verblijft.

Ontsnapt of gedumpt

Hij krijgt niet vaak meldingen van ontsnapte tijgerpythons. "Ze zijn zo groot dat ze niet zomaar ergens tussendoor glippen. Deze is er vermoedelijk in geslaagd omdat hij nog klein is. Of hij is gedumpt", vertelt hij aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rattenslang van anderhalve meter gevangen in Brabantse tuin

Dumont vermoedt dat de python al een tijd buiten leeft. "Hij oogt verwilderd en accepteert geen mensen. Hij bijt naar alles wat in z'n buurt komt."

Gevaarlijk

Zo'n beet kan volgens hem erg pijnlijk zijn. "Daar bloed je flink van. Toch is de slang nu nog relatief ongevaarlijk. Als hij volwassen is, kan hij mensen doden."

De python woont tijdelijk in Zwanenburg De python woont tijdelijk in Zwanenburg

Adoptie

De komende tijd blijft de python veilig in de opvang. "Hij gaat veertien dagen in quarantaine om te zien of hij niets heeft opgelopen. Daarna kan hij – als de eigenaar zich nog niet heeft gemeld – geadopteerd worden. Maar we geven 'm niet zomaar aan iedereen mee. Je moet echt ervaring hebben om met zo'n slang om te kunnen gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore