Camping Erve Wezenberg

Mariël en Herman kamperen op hun eigen camping: 'Met de gemakken van thuis'

13 juli 2021 14:12 Aangepast: 13 juli 2021 16:58
Mariël Niehof voor haar nieuwe toercaravan op de camping Beeld © Herman Niehof

Je huis, werk en vakantiebestemming op hetzelfde terrein. Dat is voor Mariël en Herman Niehof geen vreemde samenstelling. Zij kamperen dit jaar namelijk op hun eigen camping Erve Wezenberg in het Twentse Denekamp en hebben het vakantiegevoel helemaal te pakken. "Ook al is het dichtbij huis, het is een ander bed, andere stoel en rustigere omgeving."

Tijdens het hoogseizoen zijn de twee eigenaren altijd aan het werk op de camping. De afgelopen jaren zijn Mariël en Herman daarom in de winter afgereisd naar landen als Nepal, Cuba en Indonesië. "We willen nu Europa gaan ontdekken", vertelt Mariël aan EditieNL. Dat avontuur start door de coronacrisis noodgedwongen in Nederland, maar dat vindt het stel helemaal niet erg.

Caravan

Op 1 april kocht het stel een nieuwe toercaravan, waarmee ze een aantal keer op een andere camping hebben gekampeerd. "Dat was zo veel toestanden. Toen bedacht ik me dat we ook op onze eigen camping konden staan. We hebben de caravan uit de schuur gereden en onze plek gereedgemaakt", vertelt Herman Niehof.

Herman voor zijn caravan op de camping Herman voor zijn caravan op de camping

De camping staat op het terrein van Hermans ouderlijk huis. De twee eigenaren werkten voorheen in de ICT-wereld en besloten het vijftien jaar geleden over een andere boeg te gooien. Het begon allemaal met maar vijftien plaatsen en inmiddels bestaat de kleine camping uit vijftig staanplaatsen. Een daarvan is nu dus bezet door de eigenaren zelf.

Tijdens de vakantie neemt een ander stel, dat ook op de camping staat, hun taken over. "We lopen 's ochtends nog wel zelf de eerste ronde. Maar toch ligt het accent wel echt op onze vakantie", benadrukt Herman.

Vakantieactiviteiten

Mariël en Herman ondernemen, net zoals andere vakantiegangers, van alles in de omgeving. "We fietsen, wandelen, spelen 's avonds een spelletje en ontbijten 's ochtends in het zonnetje", zegt Mariël, "Ook al is het dichtbij huis, het is een ander bed, andere stoel en rustigere omgeving."

Herman en Mariël fietsend over hun camping Herman en Mariël fietsend over hun camping
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland op rood? Campings en vakantieparken maken zich nog geen zorgen

En hoewel ze genieten van al het moois dat hun vakantie te brengen heeft, maken ze stiekem gebruik van de gemakken van thuis. "We lopen vaak heel demonstratief langs het toiletgebouw, maar onze vaat eindigt in de afwasmachine", grapt Mariël. En ook het bad is thuis nog steeds in gebruik. "We hebben de leuke dingen van het kamperen en de gemakken van thuis. We eten eigenlijk van twee walletjes", lacht Herman.

Plekje afstaan

Over anderhalve week verwachten de twee topdrukte en moeten zij hun plekje afstaan aan nieuwe gasten. En dat is geen probleem: "Dan verhuizen wij gewoon door naar een onofficiële plek." Ze beleven nu al – waarschijnlijk mede door de coronacrisis – een superseizoen. En hebben nog een gouden tip voor andere campingeigenaren: ga eens op je eigen camping staan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

4 redenen waarom kamperen in eigen tuin zo gek nog niet is

"Het is dé bevestiging dat het echt een dorpje op zich is. Je proef het hele sfeertje en de gezelligheid", legt Mariël uit. De twee eigenaren hebben goed contact met gasten, maar dat lijkt nu alleen maar beter te worden. "Gasten spreken je aan als gast en niet als campingeigenaar. Tot rust komen kan dus."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore