Ga naar de inhoud
Bergen op Zoom

Ruben (4) verrast door wijkagent na dromen over inbrekers

Wijkagent Caner Büyükördek met Ruben (4) Beeld © Wijkagenten Bergen op Zoom

Ruben uit Bergen op Zoom (4) kreeg een heel bijzonder bezoek dinsdagavond. Wijkagent Caner Büyükördek stond voor zijn deur nadat zijn moeder een oproep bij hem had gedaan. Ruben slaapt namelijk al weken slecht omdat hij bang is dat inbrekers hem meenemen. Wijkagent Büyükördek stelde Ruben gerust.

De ouders van het vierjarige jongetje uit Bergen op Zoom namen contact op met de wijkagent via www.politie.nl Büyükördek wilde de ouders graag helpen. "Ik had een drukke dienst, maar wilde na het avondeten nog even langs komen", vertelt hij aan EditieNL.

Zichtbaar in de wijk

Ruben deed gisteren enorm verbaasd de deur open voor de wijkagent die met een politieauto naar het huis van Ruben was gereden. "Ik merkte dat hij de politieauto best wel spannend vond, dus stelde ik voor om samen de sirene te zoeken die ik 'kwijt' was." Hij legt de jongen ondertussen uit dat hij vaak dienst heeft als Ruben slaapt én het huis daarom extra in de gaten houdt.

Wijkagent
Lees ook:
Wijkagent en opa komt met kinderboek over politieavonturen: 'Alles echt gebeurd'

"Ik vertelde hem ook dat de inbrekers nu weten dat wij vriendjes zijn", vertelt hij. En dat stelde Ruben gerust. 

Hij weet zeker dat ze nu niet bij hem binnensluipen. Büyükördek vindt het belangrijk op deze manier zichtbaar te zijn in de wijk: "Ik ben nu sinds maart 2020 wijkagent hier en ik heb al zeker een keer of zes gehoor gegeven aan een dergelijk verzoek. Daar moeten je gewoon tijd voor maken, vind ik."

Probleem opgelost

 "Ruben heeft goed geslapen vannacht. Hij heeft volgens de ouders alles vol trots verteld op school. Dat doet me goed."

Tijdens het bezoek aan het gezin, kreeg Ruben van de agent een politieknuffelbeer en een sleutelhanger. "Als hij zich weer onveilig of bang voelt, heeft hij een aandenken aan ons bezoek."