Ga naar de inhoud
Albert Schweitzer ziekenhuis

Stel vernoemt baby naar gynaecoloog Myrthe: 'Wat een eer'

Gynaecoloog Myrthe is apetrots Beeld © Albert Schweitzer ziekenhuis

Een bijzonder bedankje voor Myrthe Bandell van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Een stel was zo blij met de hulp van de gynaecoloog dat ze hun kersverse baby naar haar hebben vernoemd. "Dit zal ik nooit vergeten", vertelt de dokter trots.

Myrthe Bandell begeleidt mensen in het traject om zwanger te worden. Zo ook Carolien en Ivo, die de gynaecoloog al leerden kennen voor de geboorte van hun eerste dochter Naomi. "Toen ik in 2012 begon met werken in dit ziekenhuis, waren zij een van mijn eerste patiënten", vertelt Bandell aan EditieNL.

Fertiliteitstraject

Ook het fertiliteitstraject voor de tweede zwangerschap heeft Bandell geleid. "Zo'n traject is niet iets wat van de een op de andere dag gedaan is. Als gynaecoloog groei je echt met mensen mee."

Verloskundige
Lees ook:
Verloskundige krijgt taart omdat vrouw tijdens bevalling 'te vaak' sorry zei

Dat schept een band. "Ze heeft ons al die jaren ontzettend goed geholpen", vertelt vader Ivo. "We konden elk moment bij haar terecht met vragen, ze maakte altijd tijd en was er echt voor ons. Het was ontzettend prettig werken met haar."

Vernoemd

Woensdag werd hun tweede dochter geboren. "We hadden in eerste instantie een andere naam op het oog, maar hebben toch voor Myrthe gekozen. Dat heeft ze verdiend, vinden wij."

Bandell wist niet van de plannen om de baby te vernoemen. Pas na de geboorte – waar ze zelf niet bij was – hoorde ze over de vernoeming. "Dit is voor mij heel bijzonder. Zoiets maak je nooit mee. Ik vind het een grote eer. Een heel mooi gebaar. Dit zal ik nooit vergeten."

Dokter Bandell

"Extra bijzonder is dat ik mijn voornaam in het ziekenhuis nooit gebruik", vertelt de gynaecoloog. "Ik ben altijd dokter Bandell. Dus Carolien en Ivo hebben actief gezocht naar mijn voornaam."

De kleine Myrthe zal over een paar jaar ook zelf het verhaal achter de keuze van haar naam horen. "We gaan haar later vertellen naar wie ze vernoemd is", vertelt haar vader trots.