Na het succes van het supboard, is de fietssup ook langzaam Nederland aan het veroveren. De speciale waterfiets werd dit voorjaar geïntroduceerd in het Noord-Hollandse De Rijp en is inmiddels al op veel plekken in Nederland te vinden. Trendwatchers vermoeden dat dit weleens een blijvertje kan zijn.
Ondernemer Nick Posthumus (17) was er vroeg bij. Hij verhuurt sinds anderhalve maand vier supfietsen in Delft, dat daarmee de tweede stad in Nederland was. "Hiervoor verhuurde ik al een sloepje voor rondvaarten waarvoor ik zelf schipper was. Ik vind het leuk om te ondernemen", vertelt hij aan EditieNL.
Waterfiets upgraden
Na het spotten van de nieuwe waterbikes in Rotterdam heeft Posthumus de supfietsen zelf uitgeprobeerd. "We vonden het ontzettend leuk en hebben er gelijk vier gekocht." De fiets staat op twee sups, waar hij op gemonteerd is. De verstelbare schroef die aan de fiets vastzit, drijft de waterfiets vooruit. Er zijn ook varianten waarop de fiets op één board staat in plaats van twee.

De reacties op de waterfiets zijn enorm positief, volgens de jonge ondernemer. "Als de mensen terugkomen zijn ze vaak super veel gefotografeerd. Het is nieuw, heel veel mensen denken: wat is het? Het is echt iets voor de toekomst: een upgrade van de plastic waterfiets."
Trend?
Deze zomer blijven veel Nederlanders in eigen land. "Daardoor kan het wel een soort trend worden. Toen wij het zagen dachten we gelijk: dit is een blijvertje", vertelt trendwatcher Lieke Lamb aan EditieNL. Volgens haar gaan trends pas in het tweede jaar echt los: "Ik verwacht dat ze in de winter flink wat van deze waterfietsen gaan maken voor volgend jaar. Dan kunnen er wel rijen staan. Dit gaat zeker een ding worden."

Het supboard heeft een streepje voor op de fietssup: het vervoeren ervan. Verder ziet Lamb alleen voordelen voor deze opkomende trend: "Je hebt het vertrouwde van een fiets en de twee drijvers houden je stabiel. Een supboard is lastig om stabiel op te blijven staan. De fietssup is de combi van iets vertrouwds met iets moderns, innovatiefs en hips. Als het er innovatief uitziet, maar eigenlijk heel veilig is, dan durven mensen het zeker aan", legt ze uit.