Kaasstraatnamen

Wonen in de Fetastraat? In Woerden komt een kaaswijk

25 juni 2021 15:42 Aangepast: 25 juni 2021 15:57
Een plattegrond van een deel van de nieuwe kaaswijk Beeld © Gemeente Woerden

Eet jij het liefst de hele dag door kaas en beschouw je jezelf als een echte kaaskop? Goed nieuws. De nieuwe woonwijk Snellerpoort in de gemeente Woerden krijgt straatnamen die vernoemd zijn naar kazen.

De gemeente heeft voor de nieuwe wijk de keuze laten vallen op negen Europese kaasnamen. Zo kun je binnenkort wonen in de Port Salutstraat, de Fetastraat of de Graskaasstraat. Maar ook de Manchegostraat en de Emmentalerkade zijn van de partij.

Kaasstad

"Woerden profileert zich als echte kaasstad", vertelt Anke van Ansenwoude van de gemeente Woerden aan EditieNL. Voorheen stond de fabriek van het kaasbedrijf ERU vlak naast de wijk Snellerpoort. "Bovendien ligt er een fietspad in de wijk – het Jan Ruijspad – met de naam van een voormalig directeur van de kaasfabriek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie maakt ze los? Monniken kampen met 15.000 kilo kaasoverschot

In straatnamen mag geen reclame gemaakt worden. Anders waren de Woerdense kaasnamen ook een optie geweest, zegt Van Ansenwoude. De nieuwe buurt maakt onderdeel uit van een groter geheel: de wijk Snel en Polanen. "Europa is daar het overkoepelende thema. Je hebt bijvoorbeeld de Londenlaan en de Vogezenlaan. We gebruiken al wijnen en steden, maar nu ook kazen. Toch een Europees tintje."

Grappig

Woerden heeft veel positieve reacties gehad op de nieuwe straatnamen voor de Snellerpoort. "Mensen vinden het grappig. Veel facebookgebruikers taggen elkaar: 'Jij moet écht in de Fetastraat wonen.' Het is leuk dat er zoveel respons op komt."

Snellerpoort

De eerste paal in Snellerpoort zal eind 2022 of begin 2023 in de grond wordt geslagen. In de wijk zullen huur- en koopwoningen te vinden zijn in allerlei prijsklassen.

Wil jij een huis in een van de kaasstraten bemachtigen? Laat je niet de kaas van het brood eten en hou de nieuwsbrief over de wijk in de gaten, want volgens de gemeente is er veel animo. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In deze wijk mogen bewoners hun eigen straatnaam verzinnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore