Racistisch

Monsieur Cannibale verdwijnt uit Efteling: 'Iedereen moet zich welkom voelen'

24 juni 2021 10:59 Aangepast: 24 juni 2021 13:08
De attractie bestaat al 33 jaar Beeld © ANP

De kogel is door de kerk. De attractie Monsieur Cannibale verdwijnt na 33 jaar uit de Efteling. In de plaats komt een nieuwe attractie: Sindbad de Zeeman.

Er is veel te doen geweest rondom Monsieur Cannibale. Bezoekers draaien in deze attractie in kookpotjes om een grote, bijna naakte man van kleur met een pollepel door zijn neus. Dit werd door sommige mensen als racistisch beschouwd. Ruim vijftienhonderd mensen ondertekenden vorig jaar een petitie om de attractie uit de Efteling te verwijderen. Volgens de initiatiefnemer heeft de Monsieur Cannibale een problematisch stereotyperend karikatuur.

Aanpassing nodig

"We horen al een aantal jaren kritische geluiden over de attractie", vertelt een woordvoerder van de Efteling aan EditieNL. "Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Als dat niet het geval is, moet er iets veranderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monsieur Cannibale racistisch? Efteling: 'Niet alle mensen met obesitas eten papier'

De beslissing is niet over één nacht ijs gegaan. "We hebben altijd gezegd: we wachten op het juiste moment om aanpassingen te doen. Dit is voor ons het uitgelezen moment, want we hebben onlangs het nieuws gekregen dat we het park kunnen uitbreiden aan de oostkant. Het gedeelte waar Monsieur Cannibale staat, wordt een nieuw themagebied."

Sindbad de Zeeman

De attractie die voor Monsieur Cannibale in de plaats komt gaat over de zeereizen van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht. Komende winter zal het nieuwe themagebied geopend zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore