Student

Enrique (21) pimpte sneakers als hobby, nu lopen BN'ers op zijn schoenen

17 juni 2021 14:06 Aangepast: 17 juni 2021 14:25
Enrique Wauters (21) ontwerpt designs voor op sneakers

Over straat met een simpel paar witte sneakers? Dat is voor de 21-jarige Enrique Wauters uit Hulst veel te saai. Vier jaar geleden begon hij met het ontwerpen van Nike-sneakers als hobby, maar inmiddels is die uitgegroeid tot een heus beroep en ontwerpt hij zelfs schoenen voor bekende namen als Wesley Sneijder en rapper Boef.

Vier jaar geleden ontstond zijn liefde voor het customizen van sneakers. "Ik ben begonnen met het opknappen van de oude schoenen van mijn broer, dat waren witte Air Forces van Nike. Hij droeg die toch niet meer", vertelt Enrique aan EditieNL.

Van hobby naar beroep

Hij wilde meer doen dan alleen de schoenen opknappen, dus kocht hij wat verf en liet hij zijn creativiteit erop los. "Ik vond het erg leuk om te doen. Ik maakte er foto's van en kreeg erg enthousiaste reacties."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze sneakers van Kanye West moeten ruim 1 miljoen dollar opbrengen

Na dat paar had hij de smaak te pakken en ging hij door met zijn eigen schoenen en later ook met nieuwe paren. "Ik plaatste foto's ervan op de Instagrampagina die ik ervoor had aangemaakt. Mensen vonden het leuk om te zien."

Na ongeveer drie jaar schoenen ontwerpen voor de lol begon Enrique kansen te zien om zijn hobby uit te breiden. "Mensen wilden dat ik ontwerpen voor ze zou maken. Ik zag een markt erin."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontwerpster Inge: 'Nike heeft idee voor nieuwe schoen gestolen'

Dus begon hij met de verkoop van zijn zelfontworpen sneakers. Op zijn Instagrampagina en website staan de designs waar mensen uit kunnen kiezen. "Maar je mag ook een eigen design voorstellen of een bestaand design aanpassen naar je eigen smaak. Zo maak ik voor iedere klant een unieke sneaker."

Toto sneakers

Zijn sneakers bereikten ook de televisie. "Ik werd gebeld door Toto of ik een paar sneakers voor ze wilde ontwerpen. Ik mocht toen een design maken, die vonden ze top. De schoenen mocht ik uiteindelijk zelf realiseren."

Hij ontwierp een paar met gouden versieringen en het logo van Toto erin gegraveerd. "Ze worden gedragen door Wesley Sneijder in hun nieuwe reclame. Dat vind ik echt heel gaaf."

Ook over de grens lopen er inmiddels mensen op zijn zelf ontworpen gympen. "Van Amerika tot Brazilië, en ook in Portugal en Spanje."

Combineren

Enrique heeft het erg naar zijn zin met het ontwerpen van sneakers, maar hij is ook druk bezig met afstuderen van zijn opleiding. "Het is lastig te combineren. Het wordt me af en toe een beetje veel, maar mijn diploma halen is erg belangrijk." Dus maakt hij de schoenen voornamelijk in het weekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stef (9) werd gepest omdat hij op hakken loopt, nu mag hij z'n eigen ontwerpen

Zodra hij klaar is met studeren hoopt hij zich volledig te kunnen focussen op zijn schoenen. "Er zit echt een markt in, maar ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om me er volledig op te kunnen storten."

Team uitbreiden

Wanneer dit wel kan wil hij ook graag een team aannemen om sommige taken uit handen te kunnen geven. "Ik doe nu alles in mijn eentje, daar zit ook een limiet aan. Ik zou graag een marketingteam aannemen zodat ik mij volledig kan richten op het ontwerpen van de schoenen, want daar ligt mijn passie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore