EK voetbal

Oranje aanmoedigen in je eentje: deze huizen zijn als enige in de buurt versierd

14 juni 2021 18:11 Aangepast: 14 juni 2021 19:13
In deze straat is slechts één huis versierd Beeld © Jeannet van Binsbergen

In veel wijken barst het van de vlaggetjes en versiering voor het EK voetbal. Maar er zijn ook straten waar de Oranjekoorts ver te zoeken is. Sommige Nederlanders hingen als enigen in de buurt de slingers op. "Mijn buren zeiden: na drie wedstrijden kun je die versiering alweer opruimen."

Feestvlaggetjes, voetbalhamsters van Albert Heijn en de Nederlandse vlag in allerlei formaten: Patrick Ordelman heeft zich niet ingehouden met het versieren van zijn huis. De 25-jarige voetbalsupporter uit het Flevolandse dorp Nagele pakt al zijn hele leven groots uit met EK's en WK's. "Ik hou ervan. We zijn er weer bij en dat mag gevierd worden", zegt hij tegen EditieNL.

Enige in het dorp

Zijn buren denken daar anders over. "Ik ben de enige in de straat met versiering. Sterker nog, volgens mij ben ik de enige in het hele dorp. Helaas."

Het huis van Patrick Het huis van Patrick
Patrick in zijn tuin Patrick in zijn tuin

Aan voetbalfans in zijn buurt geen gebrek, zegt hij. Ze hebben alleen geen vertrouwen in het Nederlands elftal. "Mijn buren zeiden: na drie wedstrijden kun je die versiering alweer opruimen." Zelf is hij optimistischer. "Ik denk niet dat we gaan winnen, maar de halve finale moet lukken."

Saamhorigheid

Amanda Minnes (34) kan erover meepraten. "Mijn vriend en ik zijn een jaar geleden verhuisd naar Barendrecht. In onze vorige buurten deden alle buren mee met de Oranjegekte, maar hier is dat wel anders. Wij hebben onze vlaggetjes al drie weken hangen, maar bij de buren is er nog steeds niks te zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dé EK-hit van 2021: Snollebollekes, Gerard Joling of toch Frans Duijts?

De vlaggetjes van Amanda De vlaggetjes van Amanda

Dat vindt ze erg jammer. "Het creëert een gevoel van saamhorigheid. Juist in coronatijd is daar behoefte aan, zou je denken. Ik heb de buren wel gevraagd om mee te doen, maar ze gaven een vaag antwoord. 'Ja, misschien', meer dan dat kwam er niet uit."

Toch houdt ze de moed erin. "We maken er alsnog een feestje van. Je moet zelf de slingers ophangen in het leven."

 

Eenzame oranje huizen

Meer mensen stuurden naar EditieNL hun 'eenzame Oranje-huizen' in Nederland. Scrol naar beneden om een kleine greep uit de inzendingen te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore