Proces-verbaal opgemaakt

Hondje door agenten bevrijd uit hete auto bij Toverland: 'Onbegrijpelijk'

14 juni 2021 11:28 Aangepast: 14 juni 2021 11:33
Het hondje zat opgesloten in een hete auto Beeld © Wijkagenten Horst-Zuid

Wijkagenten hebben zondag een hond bevrijd uit een auto bij pretpark Toverland in Sevenum. De zomerse temperaturen én het feit dat de auto in de brandende zon stond, zorgden voor een benauwde omgeving. Tegen de eigenaar van de hond is een proces-verbaal opgemaakt.

De ramen van de auto stonden open, wat het voor de agenten iets makkelijker maakte om het portier te openen en de hond te bevrijden. "Deze keer is het raam bespaard gebleven", vertellen de agenten op Instagram. Ze noemen het onbegrijpelijk dat mensen honden in warme auto's opsluiten met dit weer.

Niet toegestaan in pretpark

De viervoeter maakt het goed. In het pretpark is geen voorziening voor honden. Alleen hulphonden zijn toegestaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laat je hond niet achter in hete auto, waarschuwt zanger Rob in nieuw nummer

Voor honden is het erg gevaarlijk om in een auto achter te blijven met dit warme weer. Een stilstaande auto wordt in de zon snel heet, vaak tot wel vijftig graden. Ook met de ramen open, meldt de Dierenbescherming.

Zweten niet

Volgens hen overlijden hondjes vaak niet aan zuurstofgebrek, maar juist aan oververhitting, met name in de hersenen. Je kunt dit vergelijken met zeer hoge koorts bij mensen. Honden kunnen hun warmte veel minder goed kwijt dan mensen, omdat ze niet zweten. De warmte kunnen ze alleen kwijtraken door hun voetzolen en via hun tong door middel van hijgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore