Takeaway te water

Van foodtruck naar pizzaboot: Mirjam en Leo bakken op het water

09 juni 2021 16:35
De pizza's gebakken op de pizzaboot Beeld © EditieNL

Het komt niet vaak voor: een compleet uitgeruste steenoven op een boot. Mirjam en Leo van der Hoff uit Almere bakken én verkopen dit jaar verse pizza's op de Noorderplassen terwijl ze rondvaren op hun boot. Normaal staat het stel op festivals, evenementen en markten. Maar door de coronamaatregelen gooien zij het dit jaar over een andere boeg.

Het koppel vaart alleen uit als de weersvoorspellingen goed zijn. "Het moet in ieder geval droog zijn", vertelt Mirjam aan EditieNL, "De mensen moeten rond etenstijd nog op en rond de plas te vinden zijn. Dat is alleen als het écht lekker weer is." Voor nu vaart de boot alleen op de Noorderplassen: "Mensen op het water en langs de kant kunnen zwaaien als ze willen bestellen."

Takeaway te water

's Ochtends begint Mirjam met de voorbereidingen voor de pizzaboot. Daar is ze de rest van de dag zoet mee, totdat haar man terugkomt van zijn kantoorbaan. "Als hij thuiskomt vertrekken we. Inmiddels hebben we onze vaste klantenkring. Verder zetten we het op Facebook, Instagram en Whatsapp voordat we weggaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justine Marcella schrikt wakker van pizzabakkende 'inbreker'

Meestal varen Mirjam en Leo hetzelfde rondje. "Als het erg druk is, komen we niet verder dan honderd meter. Je moet soms wel eens iemand teleurstellen. Wij kunnen niet op een scootertje naar de mensen toekomen. Als het rustig is gaan we wel langs de steigers." Door de coronamaatregelen moet iedereen wel in zijn eigen bootje blijven zitten. "De pizza's gaan in pizzadozen en we hebben een schepnetje voor het pinautomaat of contant geld", legt ze uit.

Leo bakt pizza's op de boot Leo bakt pizza's op de boot

Plan van jaren

"Mijn man is al zijn hele leven gek op varen", vertelt de pizzabakster. Al langer heeft het stel uit Almere een wens om pizza's op de boot te bakken. Maar voorheen was een pizzaboot onmogelijk: "We hebben de pizzaovens nodig voor de evenementen, daarom kunnen ze niet op de boot blijven staan. Bovendien zijn ze te zwaar om iedere keer heen en weer te dragen", vertelt Mirjam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het wereldwijde succes van Takeaway

Hun liefde voor pizza's bakken is geboren tijdens de huwelijksreis in Griekenland: "Daar hebben we voor het eerst échte steenovens gezien. Met ons 12.5 jarig jubileum hebben we onszelf twee ovens cadeau gedaan voor in de tuin." Voordat ze met hun ogen kunnen knipperen staat de tuin vol met buren, vrienden en familie om de pizza's te proberen.

Zelf samenstellen

De deegbollen voor de pizzabodem maakt Mirjam zelf, daarna worden ze vers op de boot gebakken. "De mensen mogen zelf beslissen wat ze op hun pizza willen. We hebben peperonni, kaas, ui, ham, tonijn, speciale knoflooktopping en nog veel meer." Alle combinaties zijn mogelijk voor dezelfde prijs. Het werken op de boot is overigens geen goudmijn: "We doen het echt voor ons plezier. Veel geld verdienen we er zeker niet mee."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore