Dronten

Inleverpunt gestolen verkeersborden levert ruim zeventig items op

09 juni 2021 14:56 Aangepast: 09 juni 2021 15:00
Er werden ruim zeventig borden en andere items ingeleverd Beeld © Gemeente Dronten

Verkeersborden, straatnaambordjes en verkeerspaaltjes. Bij de inleveractie voor gestolen verkeersborden in de gemeente Dronten zijn 72 items ingeleverd. Een goede opbrengst, vindt de gemeente.

Vorige week woensdag en afgelopen dinsdag konden de gestolen items ingeleverd worden, zonder ervoor gestraft te worden. Na de eerste inleverdag viel de opbrengst flink tegen. "We hadden de eerste dag maar vier items, dat was niet zoveel. We denken dat het lag aan het weer, er moest buiten veel gewerkt worden", vertelt een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inleverpunt voor gestolen verkeersborden: 'De schade is 300 euro per bord'

Gisteren werden er dus een stuk meer items ingeleverd. De totale opbrengst? 72 items. "Waarvan 56 verkeersborden en van die paaltjes die vaak op rotondes staan, en zestien straatnaamborden."

300 euro per bord

De actie was een initiatief van de gemeente Dronten, de Aeres Hogeschool en de studentenverenigingen uit de gemeente. De borden zijn in Dronten namelijk erg geliefd bij bijvoorbeeld dronken studenten en zo verdwijnen er nogal wat. En dat terwijl de kosten flink op kunnen lopen: tot wel 300 euro per bord, als je de kosten van het plaatsen en het bevestigingsmateriaal meerekent.

De woordvoerder denkt niet dat de actie binnenkort een vervolg krijgt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore