Morgen op tv

Friends-fans in spanning voor reünie: 'Wordt een walk down memory lane'

27 mei 2021 17:04 Aangepast: 27 mei 2021 17:09
Miranda (23) is sinds de pandemie groot fan van de serie

Eindelijk is het zover. Vandaag is de langverwachte reünie van de populaire sitcom Friends te zien op HBO MAX. Morgen zal de aflevering ook worden uitgezonden op SBS6. Zeventien jaar nadat de laatste aflevering te zien was krijgen fans hun favoriete personages uit de hitserie weer te zien. En ze staan te popelen om voor de tv te gaan zitten.

Zo ook de 38-jarige Martijn, die opgroeide met Friends. "Het begon toen ik twaalf was. Ik keek natuurlijk altijd met veel liefde naar Rachel. Vroeger keek ik altijd op tv, later heb ik het ook nog teruggekeken op Netflix", vertelt hij aan EditieNL.

Voorafgaand aan het kijken van de reünie-aflevering doet Martijn zijn best om online geen spoilers tegen te komen. "Als ik iets voorbij zie komen is het wegklikken die handel." Hij heeft grote verwachtingen van de uitzending. "Ongetwijfeld zal het plaatsvinden in het appartement van Monica en Rachel. Ik denk dat ze vooral veel gaan terugblikken en misschien ook dingen na zullen spelen."

Hoe is het nu met?

Ook hoopt Martijn dat sommige vragen van kijkers beantwoord zullen worden. "Rachel had naar Parijs kunnen gaan, maar is verder gegaan met Ross. Hoe is dat afgelopen? En hoe is het nu met Chandler en Monica en hun tweeling? En natuurlijk Joey."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Netflix wil zich op games storten'

Niet alleen naar de personages is Martijn benieuwd, hij kijkt er ook naar uit om te horen hoe het met de acteurs gaat. "Het is heel erg leuk om de mensen die zo'n grote rol speelden in je leven weer te zien en om te horen hoe het gaat. Het is echt een walk down memory lane."

Nieuwe fans

Martijn kan niet langer wachten, dus hoopt hij vandaag de aflevering al te kunnen kijken op HBO. "Ik ga het ook zeker kijken met mijn vriendin, die kent Friends pas sinds de serie op Netflix staat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry Styles werkt mee aan CBS-sitcom

Miranda Hoekstra (23) kent de serie ook nog niet lang. "Ik ben er vorig jaar mee begonnen tijdens de lockdown. In januari had ik alles gekeken, dus toen ben ik het weer opnieuw gaan kijken", vertelt ze aan EditieNL. Na het zien van de serie was Miranda op slag verliefd. Ze was dan ook dolenthousiast toen de reünie werd aangekondigd.

Oude bekenden

In tegenstelling tot Martijn leest Miranda zich helemaal in de nieuwe special in. "Ik hoop dat ze veel herinneringen terughalen en misschien nog een aflevering maken als vervolg op de laatste aflevering. Er komen ook gasten dus daar ben ik erg benieuwd naar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix start met officiële shuffle-functie: Play Something

Een personage dat Miranda dolgraag terug zou willen zien is Janice, de ex-vriendin van Chandler. "Ik vind haar echt geweldig. Haar lach blijft echt hangen. Ik vind het zo knap hoe ze dat lachje opzet."

Eeuwige fan

Miranda zal morgenavond dus zeker op de bank zitten om de reünie op tv te kijken. Ook daarna zal ze superfan blijven. "Deze serie zal denk ik voor altijd blijven hangen. Zelfs al verdwijnt het van Netflix, dan blijf ik kijken. Dan stap ik over op de DVD-boxen."

'The one where they get back together'

Vandaag is de langverwachte reünie van Friends te zien op het platform HBO MAX. De stream is alleen te bekijken door mensen die een abonnement hebben bij de streamingdienst. Morgenavond om 20.30 uur zal de reünie uitgezonden worden op SBS6. 

In deze bijzondere aflevering zullen de zes hoofdrolspelers terugkeren. Jennifer Aniston (Rachel), David Schwimmer (Ross), Matthew Perry (Chandler), Lisa Kudrow (Phoebe), Courteney Cox (Monica) en Matt LeBlanc (Joey) blikken terug op hun mooiste herinneringen van de show. Ook bezoeken ze herkenbare sets en worden ze geïnterviewd door James Corden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore