Ga naar de inhoud
Dierenverwaarlozing

Dertien verwaarloosde katten uit Tilburgse woning gehaald

In het huis werden 25 katten aangetroffen Beeld © Dierenpolitie Zeeland-West Brabant

Een nare vondst voor de dierenpolitie Zeeland- West Brabant. In een woning in Tilburg troffen zij 25 katten aan, waarvan er dertien in een zorgelijke staat verkeerden. Deze zijn door een dierenarts onderzocht en behandeld. De overige katten zullen in de gaten gehouden worden.

Op zaterdag 22 mei is de dierenpolitie samen met de gemeente Tilburg en een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming naar de woning gegaan waar de katten zich bevonden. "De aanleiding van dit bezoek waren meerdere meldingen van verwaarloosde katten en een vervuilde woning", schreef de dierenpolitie op Facebook.

Vuile oogjes

In het huis trof de dierenpolitie de katten aan die in slechte omstandigheden leefden. Zo waren hun kattenbakken erg vies en hadden verschillende dieren bevuilde oogjes.

Vrouw
Lees ook:
Vrouw in Voorschoten uit boom gered na poging kat te helpen

Ook bleek dat er direct gehandeld moest worden om de dieren te helpen. De dierenpolitie was genoodzaakt om een dierenarts te laten komen. "Deze constateerde dat er dertien katten direct mee moesten naar een dierenartspraktijk voor verder onderzoek."

Controles

Deze katten kregen hier de juiste medische zorg en zijn door de dierenpolitie elders geplaatst. "De overige twaalf katten hadden geen directe hulp nodig maar zullen middels hercontroles in de gaten worden gehouden."