Na twee maanden

Besmet stel voor één nacht herenigd door ziekenhuis: 'Zelfs de kamer was versierd'

21 mei 2021 13:43
Nico en Elly hadden elkaar twee maanden niet gezien Beeld © SKB Winterswijk

De 58-jarige Nico ligt al twee maanden in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk vanwege besmetting met het coronavirus. Al die tijd heeft hij zijn vrouw Elly niet kunnen zien, tot afgelopen weekend. Het ziekenhuis regelde als verrassing dat het stel een nacht bij elkaar op de kamer mocht doorbrengen. "We waren ontroerd."

Kort nadat Nico besmet raakte met corona, kreeg het virus ook vat op zijn vrouw Elly. Beiden werden opgenomen in het ziekenhuis, maar op verschillende plekken. De twee konden elkaar daarom niet zien.

Elly is inmiddels weer thuis in Bemmel, maar nog herstellende. Een bezoekje aan Winterswijk, waar Nico wekenlang aan de beademing op de ic lag, is voor haar te zwaar. "Wij vonden het zo aangrijpend dat ze elkaar al zo lang niet gezien hadden", vertelt verpleegkundige Doreen van het SKB. "Juist tijdens zo’n periode van heftig ziek zijn wil je graag dicht bij elkaar zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jarige Daniël (7) ontvangt 15.000 kaarten na oproep ziekenhuis: 'Hartverwarmend'

Daarom regelde ze samen met andere verpleegkundigen dat Elly een nachtje bij Nico op de kamer kon logeren. "We waren ontroerd en vonden het heel bijzonder dat ze dit voor ons hebben gedaan", vertelt Nico. "Ze hadden zelfs de kamer versierd voor ons."

Hij hoopt binnenkort verplaatst te worden naar een ziekenhuis in Arnhem, zodat zijn vrouw hem elke dag kan bezoeken. "Dat hopen wij natuurlijk ook van harte voor hen allebei", aldus het SKB.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore