Pretparken open

Feestdag voor Eftelingfan Conny: 'Eindelijk weer in Max en Moritz'

19 mei 2021 14:07 Aangepast: 19 mei 2021 14:12
Ronald en Conny Ots zijn eindelijk weer in de Efteling Beeld © Eigen foto

Het waren 155 lange dagen voor Conny Ots (53) uit Kaatsheuvel. Haar geliefde pretpark de Efteling was al die tijd gesloten vanwege de coronamaatregelen. Dolblij is ze dan ook dat het pretpark vandaag haar deuren weer heeft geopend. "Ik heb net weer een rondje Max en Moritz gedaan. Mijn dag kan niet meer stuk."

Pas bij de tweede keer bellen krijgen we Conny te pakken. "Ik zat net in Max en Moritz", vertelt ze. Het is haar favoriete attractie in de Efteling, omdat het de eerste achtbaan in jaren is waar ze ondanks haar spierziekte weer in kan.

Eftelingtherapie

De Efteling is een lichtpuntje in het bestaan van Conny. "Zodra ik hier in de Efteling ben, kan ik mijn ziektebeeld vergeten en voel ik de pijn niet. Ik kan gewoon genieten. Het is voor mij therapie." De 155 dagen waarin ze het park niet kon bezoeken, noemt ze dan ook 'heel zwaar'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pretparken (bijna) klaar voor opening: 'Laatste puntjes op de i'

Nu de Efteling eindelijk weer open is, als onderdeel van de tweede fase van het versoepelingsplan, brengt abonnementhouder Conny daarom ook meteen weer een bezoekje, samen met haar man. "Het is echt geweldig, we zijn zo blij. Ik heb er zo naar uitgekeken."

Het maakt de teleurstelling van vorige maand goed, toen het Fieldlabevenement in de Efteling werd afgelast. "Het was voor mij een klap dat dat niet doorging. Tot gisteravond heb ik gedacht dat dat misschien weer zou gebeuren."

Symbolica en Droomvlucht missen

Met wat flinke buien is het weer niet top, maar dat maakt Conny niet uit. "Het is gewoon weer genieten. Toen ik in Max en Moritz zat, besefte ik dat we er gewoon echt weer zijn", zegt de Eftelingfan. "Het personeel stond ons al op te wachten! Ze herkenden ons nog." Ook de drukte valt volgens haar wel mee. "Ik voel me hier veiliger dan in de supermarkt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eftelingfan Conny ging al honderd keer in nieuwe achtbaan

De binnenattracties in de Efteling mogen met de huidige maatregelen voorlopig nog niet open, wat betekent dat er voor Conny wel een hoop attracties afvallen. Buiten Max en Moritz en de Pagode kan ze nergens in. "De achtbanen kan ik niet in. We gaan ook nog door het Sprookjesbos. Maar ik mis Droomvlucht, Symbolica en Carnaval Festival heel erg. Dat zijn de attracties waar ik altijd inging", vertelt ze.

Toch raadt Conny het elke Eftelingfan aan om gewoon naar het park te komen. Al snapt ze dat mensen zonder abonnement er misschien geen 38 euro voor willen neerleggen voor een dagje pretpark waar niet alle attracties open zijn. Zelf is ze er morgen wel weer. "Alles is super hier. Ook al is niet alles open: kom toch als je wil genieten." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore