Tocht over Pieterpad

Addie rent 498 kilometer en haalt 11.000 euro op: 'Veel blaren op mijn voeten'

18 mei 2021 12:50 Aangepast: 18 mei 2021 12:55
Addie liep een tocht van 498 kilometer

Afgelopen vrijdag was het voor Addie van der Vleuten uit Best eindelijk zover. Hij begon aan zijn hardlooptocht voor het goede doel over het Pieterpad. In het Groningse Pieterburen begon hij zijn tocht en gedurende het weekend liep hij naar de Sintpetersberg in Limburg, een afstand van maar liefst 498 kilometer. "Ik vond het echt geweldig."

Addie begon aan deze uitdaging als eerbetoon voor zijn vader die in 2019 overleed aan leukemie. Hij bewandelde vaak gedeeltes van de route. Nu is Addie naar eigen zeggen een van de vier mensen die het volledige pad bewandelde. Op vrijdagmiddag vertrok hij vanuit Pieterburen. Lange afstanden liep hij wel vaker, maar nog nooit zo ver als dit.

Zwaar weer

"Ik vond het een hele mooie uitdaging", vertelt hij aan EditieNL. En een uitdaging was het zeker, want gedurende het weekend kreeg Addie te maken met slecht weer. "Dat was wel even doorzetten. Ik kreeg daardoor ook veel blaren op mijn voeten." Addie werd vergezeld door een team in een auto en een camper, dat hem hielp onderweg. "Zij verzorgden mijn voeten en gaven mij schone kleren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Addie gaat bijna 500 kilometer hardlopen: 'Mensen verklaren me voor gek'

Ook sliep Addie in de camper, maar niet lang. "Ik heb denk ik twee keer een half uur geslapen. Als ik dan even een dipje had in de nacht hielp dat. Dan werd ik fris wakker en kon ik weer door."

Dit merkte hij voornamelijk bij de laatste loodjes van zijn tocht. "Zondagochtend was het zwaarst. Het tempo was er een beetje uit en ik had last van mijn voeten en de regen." Na een goede douche en een dutje kon Addie er weer tegenaan. "Toen ben ik om kwart over zes weer vertrokken voor de laatste 100 kilometer. Daarna voelde het alsof ik heel snel in Maastricht was."

Record

Uiteindelijk deed hij er 78 uur een 10 minuten over om zijn eindbestemming te bereiken. "Ik ben vrijdagmiddag om 2 uur vertrokken en ik kwam gisteren om 10 over 8 aan in Maastricht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek naar effect van cannabisolie op kankerpatiënten: 'Het was mijn redding'

Addie tijdens zijn hardlooptocht Addie tijdens zijn hardlooptocht

Met deze tijd verbrak Addie ook het eerder gezette record van 83 uur en 56 minuten. "Dat is wel een gave bijkomstigheid. Het was niet mijn hoofddoel maar ik vind het wel heel gaaf dat het gelukt is."

Donaties

En ook zijn hoofddoel, om geld in te zamelen voor KWF, behaalde Addie met gemak. Momenteel staat de teller voor de inzamelingsactie rond de 11.000 euro. "Mijn doel was eerst 5.000 euro maar al snel verstelde ik die naar 10.000. Het is allemaal mooi meegenomen dat er nog meer bijkomt. Ik ben ontzettend tevreden."

En er kan nog meer bijkomen. De hardloper laat de donatiesite nog zeker twee weken openstaan voor donaties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore